flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники апарату Донецького окружного адміністративного  суду пройшли навчання у Дніпропетровському регіональному відділенні Національної школи суддів України

02 травня 2018, 10:10

 

Національна школа суддів України приділяє особливу увагу якісній підготовці та навчанню суддівського корпусу, а також фахівців апаратів судів. Підготовку суддів та працівників апарату Донецького окружного адміністративного  суду здійснює за територіальним принципом Дніпропетровське регіональне відділення  Національної школи суддів України.

Зокрема, у кінці квітня поточного року 3 спеціалісти апарату суду відвідали планове навчання. Програму відкрив в.о. директора Дніпропетровського регіонального відділення Національної школи суддів України, суддя у відставці, кандидат юридичних наук – Поплавський Володимир Юрійович. Він  зазначив, що в умовах стрімкого оновлення законодавства  України, зростають якісні вимоги до професійних знань працівників апарату судів.  Фахівці повинні не тільки знати законодавство, а і вміти практично  його застосовувати під час виконання  своїх службових обов'язків.

Програма підготовки  працівників апарату суду була розрахована на вдосконалення організації роботи судової установи, оптимальне застосування  інформаційних технологій.

Протягом тижневого навчання проведені  лекції за актуальними темами: «Судова реформа відповідно до Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015-2020 роки»; «Напрямки реформування судової системи. Інновації  у судочинстві, зміни до законодавства»; «Застосування міжнародних актів у правосудді. Шляхи вирішення питань, які виникають при застосуванні міжнародних договорів»; «Етичні основи судової діяльності та професійна етика працівників апарату суду. Застосування правил поведінки працівників суду. Етика спілкування з мало мобільними групами населення»; «Порядок оформлення документів у справі, формування справ, ведення контрольних журналів»; «Особливості захисту гідності, честі та ділової репутації фізичної особи в судовому порядку»; «Судова влада та ЗМІ: забезпечення об’єктивного і неупередженого висвітлення діяльності загальних суддів»; «Антикорупційне законодавство: міжнародні стандарти та їх запровадження в Україні»; «Європейська система захисту прав людини. Застосування Конвенції та практики Європейського суду з прав людини»; «Адаптація національного законодавства до міжнародних норм і стандартів. Впровадження європейських стандартів з прав людини в українське судочинство»; «Навички надання домедичної допомоги працівникам апарату суду»;  «Психологія діяльності ,спілкування та взаємодії з громадянами. Подолання конфліктних ситуацій»; «Тайм-менеджмент»; «Українське ділове мовлення. Мистецтво ділового листування».

Наприкінці курсу слухачі: обговорили підсумки навчання, висловили свої побажання і пропозиції, отримали сертифікати.

Донецький окружний адміністративний суд користуючись нагодою, висловлює вдячність лекторському складу Дніпропетровського регіонального відділення Національної школи суддів України за проведений курс програми підготовки працівників апарату суду: головного спеціаліста відділу аналітичної роботи та правового забезпечення Токаревої Олени Вікторівни, провідного спеціаліста відділу аналітичної роботи та правового забезпечення Волчкової Віолетти Ігорівни та секретаря суду відділу документообігу та архівної роботи Базелюк Марії Олегівни.

 

     

 

Прес-служба суду