flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочався ознайомчий візит делегації ВРП до Канади

15 травня 2018, 15:39

 

За сприяння Канадсько-українського Проекту підтримки судової реформи в Україні представники Вищої ради правосуддя з 11 по 22 травня 2018 року відвідають Канаду з метою ознайомлення з кращими канадськими практиками у сфері правосуддя, які можливо було б адаптувати для застосування в Україні. 

До складу делегації увійшли Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, члени ВРП Тетяна Малашенкова, Віктор Шапран, Наталя Волковицька, Андрій Бойко, Микола Худик, керівник секретаріату ВРП Сергій Пушкар.

Учасники візиту матимуть можливість дізнатися про поточну роботу над покращенням доступу до правосуддя в Канаді, а також про практику роботи виїзних судів. 

Члени делегації зможуть детально ознайомитися з розподілом повноважень органів державної влади Канади відповідно до Конституції, процедурою призначення суддів та притягнення їх до дисциплінарної відповідальності.

Одне з головних питань порядку денного візиту − роль Верховного Суду Канади в процесі гарантування незалежності, підзвітності, неупередженості судової влади.

Окремим блоком заплановано ознайомлення з діяльністю Ради суддів Канади, процесом розгляду скарг на суддів, електронною системою спілкування суддів.

Під час візиту очікується проведення зустрічей представників України з Головою Верховного Суду Канади Річардом Вагнером та керівником апарату Верховного Суду Канади Роджером Білодо, з виконавчим директором Ради суддів Канади, старшим радником юстиції Норманом Сабуріном та начальником управління комунікацій і стратегічних питань Ради суддів Канади Джоанною Лапорт, суддями, працівниками апарату, представниками служби шерифів тощо.

Проект здійснюватиме свою діяльність в пілотних регіонах, особливо в питаннях комунікації, підтримки голів судів та  судового адміністрування (Одеса, Запоріжжя, Івано-Франківськ та Хмельницький).

Орієнтовна тривалість Проекту становитиме п’ять років − з квітня 2016 року до березня 2020 року.

 Прес-служба суду за повідомленням прес-центру судової влади України