flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВККС проведе конкурс до Верховного Суду

01 червня 2018, 12:07

Основним завданням ВККСУ у першій половині 2018 року було кваліфікаційне оцінювання суддів України, у другій половині півріччя Комісія планує зосередитись на доборі суддів у місцеві суди та інших процедурах. Про це повідомив Голова ВККС Сергій Козьяков інтерв’ю Юридичній практиці.

Днями завершується кваліфікаційне оцінювання першої тисячі суддів, друга тисяча розпочне складати морально-психологічне тестування та проходити співбесіди з психологами. За першими результатами, близько 10 % суддів оцінювання не пройшли і не відповідають займаній посаді.

Графік буде ще складнішим. Планується провести кваліфікаційний іспит для кандидатів у суддів з числа помічників суддів, які на днях завершують тримісячну спеціальну підготовку в Національній школі суддів України, а також для кандидатів у судді з другого та третього відборів.

Процедура добору є важливою, адже в судовій системі є близько 2400 незаповнених вакансій (30%).

Найближчими днями завершується спеціальна перевірка кандидатів на конкурс до Вищого суду з питань інтелектуальної власності, іспити до якого мають пройти восени цього року.

Також на початку жовтня ВККС планує оголосити другий конкурс на заміщення посад суддів Верховного Суду. Кількість вакансій визначить Державна судова адміністрації (ДСА) України.

 

Прес-служба суду за інформацією прес-служби РСУ