flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Олег Ткачук обговорив з міжнародними експертами становлення в Україні інституту приватних виконавців

07 червня 2018, 12:12

Встановлення інституту приватних виконавців стало темою для обговорення під час робочої зустрічі Голови Ради суддів України Олега Ткачука та членів РСУ Вадима Бутенка, голови Комітету з питань комунікації з міжнародними організаціями та Єгора Краснова, голови Комітету з питань дотримання етичних норм, запобігання корупції і врегулювання конфлікту інтересів з керівником Проекту ЄС « Право-Justice» Довидасом Віткаускасом та міжнародним експертом Редою Молієне.

Пан Довидас Віткаускас та пані Реда Молієне зазначили, що приватизація виконавчої служби є загальноєвропейською тенденцією. Більшість держав, так званих нових членів ЄС, обрали або повністю приватну модель, або змішану модель. Ця приватизація є одним з небагатьох напрямків, де можна швидко досягнути успіху.

Олег Ткачук також звернувся до представників міжнародного Проекту Європейського Союзу « Право-Justice » з пропозицією підтримати Раду суддів України у питанні розробки стандартів функціонування суду.

Голова комітету з етики Єгор Краснов звернув увагу, що РСУ має на меті оновити кодекс суддівської етики і кодекс працівників аппарату.

Проект « Пpaво-Justice » підтримує перезавантаження судової системи, допомагаючи з розробкою тестових завдань для перевірки професійних юридичних знань, перевіркою соціальних та особистих (психологічних) якостей тощо.

Сторони обговорили плани співпраці та заручились підтримкою.

Прес-служба суду за повідомленням прес-служби РСУ