flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Актуальна проблема невиконання судових рішень

12 червня 2018, 15:54

 

У червні 2018 року відбувся круглий стіл на тему: «Механізми протидії зловживанню процесуальними правами у виконавчому провадженні». Захід організовано Міністерством юстиції України та Програмою USAID «Нове правосуддя».

Під час круглого столу обговорено проблему зловживання процесуальними правами у виконавчому провадженні в Україні та напрацювання механізмів протидії таким зловживанням з огляду на міжнародний досвід.

На важливості вирішення проблеми виконання судових рішень, розробки законодавчих механізмів усунення зловживання у цій сфері наголосила у своєму вітальному слові до учасників заходу заступник Міністра юстиції України Світлана Глущенко.

Про проблеми зловживання правом на оскарження рішень, дій чи бездіяльності виконавця та посадових осіб органів державної виконавчої служби, безпідставного звернення до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником, зловживання правами сторонами виконавчого провадження при зверненні стягнення на майно та заходи, спрямовані на протидію зловживанню процесуальними правами, говорили Ольга Харченко, начальник відділу правового забезпечення Департаменту державної виконавчої служби Мін’юсту, Олексій Соломко, член Науково-консультативної ради Асоціації приватних виконавців України, та Олександр Кузь, завідувач навчального кабінету підвищення кваліфікації Інституту права та післядипломної освіти Міністерства юстиції України.

Необхідність узгодження нового процесуального законодавства із Законом України «Про виконавче провадження» та запровадження превентивних механізмів, які б сприяли виконанню судових рішень та усували зловживання у цій сфері.

Прес-служба суду за повідомленням прес-центру судової влади України