flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Державна судова адміністрація України запровадила один із модулів Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи

18 червня 2018, 15:15

Державна судова адміністрація України запровадила новий сервіс "Електронний суд" у 18-и пілотних судах України. Наказом ДСА України від 31 травня 2017 року  № 269 визначено суди, в яких "Електронний суд" запроваджено як один із модулів Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС), що повноцінно має запрацювати в судах України з першого січня 2019 року.

На практиці це означає, що в усіх зазначених судах громадянам забезпечено електронний доступ до правосуддя, яким надається повна інформація про рух судової справи, час і місце її розгляду, обмін процесуальними документами між судом та учасниками процесу, отримання судових рішень тощо. Слід зазначити, що для користування послугую "Електронний суд" громадянам необхідно зареєструватися у системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу і мати особистий електронний цифровий підпис, який є обов'язковою умовою для реєстрації документів у суді.

Широкому загалу правників інформацію про початок роботи модулю Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи "Електронний суд" було повідомлено під час конференції "Судова реформа в Україні: досягнення та подальші кроки", що відбулася в Києві у червні 2018.

Презентуючи "Електронний суд" як складову частину ЄСІТС, заступник Голови ДСА України Сергій Чорнуцький зазначив, що Державною судовою адміністрацією України розроблено та затверджено Концепцію побудови Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, яку направлено до Вищої ради правосуддя та погоджено з Державним агентством з питань електронного урядування. Власником ЄСІТС є ДСА України, а адміністратором і технічним розробником державне підприємство "Інформаційні судові системи".

Разом з тим, забезпечивши запуск "Електронного суду" та його тестування у пілотних судах, державне підприємство "Інформаційні судові системи" продовжує працювати над реалізацію наступних модулів електронного судочинства, якими передбачається наповнення "Електронного суду" шаблонами усіх процесуальних документів за усіма видами судочинства.

Прес-служба суду за повідомленням прес-служби ДСА України