flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Перше засідання Постійної комісії Вищої ради правосуддя з питань Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

05 липня 2018, 11:34

 У липні 2018 року відбулося перше засідання Постійної комісії Вищої ради правосуддя з питань Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Участь у засіданні взяли Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, члени ВРП Ігор Артеменко, Наталя Волковицька, Володимир Говоруха, Тетяна Малашенкова, Анатолій Мірошниченко, Віктор Шапран, керівник секретаріату ВРП Сергій Пушкар та працівники секретаріату, а також представники Верховного Суду, Державної судової адміністрації України, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Ради суддів України, Національної школи суддів України, Міністерства юстиції України, Генеральної пракуратури України, Національної асоціації адвокатів України, Національної поліції України, Державного агентства з питань електронного урядування України, державного підприємства «Інформаційні судові системи».

Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк нагадав, що згідно з пунктом 13 частини першої статті 3 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» Вища рада правосуддя, з-поміж іншого, затверджує Положення про Єдину судову інформаційну (автоматизовану) систему.

Мета зустрічі – поінформувати про роботу, яка ведеться, зокрема, в судовій системі і координується Вищою радою правосуддя щодо створення Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Державним підприємством «Інформаційні судові системи» було проведено інвентаризацію технічного обладнання і програмного забезпечення, яке є в судах та органах системи правосуддя, щоб визначитись із можливістю його використання при побудові ЄСІТС. Для побудови ЄСІТС ДП «Інформаційні судові системи» розроблено технічне завдання та внесено на затвердження ДСАУ.

З 4 червня 2018 року в 18 пілотних судах функціонує модуль «Електронний суд». За цей період відбулося три оновлення на підставі поданих користувачами пропозицій. В електронному суді створено понад 75 заяв, більшість яких було сформовано коректно і зареєстровані судами.

Член Вищої ради правосуддя, секретар Постійної комісії ВРП з питань Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи Тетяна Малашенкова, поінформувала, що на офіційному сайті Державної судової адміністрації України можна ознайомитись із Концепцією побудови Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. Концепцією визначено складові ЄСІТС, вона містить низку модулів, цікавим, зокрема, для адвокатів, суддів, а також для Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Учасники зустрічі підтвердили готовність до співпраці у створенні Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи та домовились продовжити роботу у форматі робочих груп, які мають відпрацювати окремі модулі ЄСІТС.  

Прес-служба суду за повідомленням прес-центру судової влади України