flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засідання робочої групи з питань виїзних судових засідань

10 липня 2018, 15:33

 

У межах реалізації Канадсько-українського Проекту підтримки судової реформи 9–10 липня 2018 року в Києві проходить дводенне засідання робочої групи з питань виїзних судових засідань. Від Вищої ради правосуддя у заході беруть участь члени Ради: Малашенкова Тетяна Михайлівна, секретар Другої Дисциплінарної палати ВРП, Бойко Андрій Михайлович та Волковицька Наталя Олександрівна.

Канаду представляють експерти: Жулі Тер’єн, заступник Уповноваженого з питань федеральних суддів Канади, Юлія Бур’янова та Памела Райдер-Лехі, спеціалісти з питань адміністрування судів.

Від Української сторони у засіданні також беруть участь представники Державної судової адміністрації України, територіальних управлінь ДСА України та керівники апаратів місцевих загальних судів.   

Члени Вищої ради правосуддя поділилися з учасниками засідання своїми враженнями, отриманими під час ознайомчого візиту до Канади щодо роботи виїзних засідань (11–22 травня 2018 року).

Під час дводенного засідання учасники робочої групи намагатимуться змоделювати дорожню карту, що буде відображати перелік дій, необхідних для підготовки та проведення виїзного засідання суду, з урахуванням вимог чинного законодавства та розпочатого процесу оптимізації мережі судів.

Довідково: метою Канадсько-українського Проекту підтримки судової реформи є підтримка української реформи судової влади та допомога органам судової влади професійно, доброчесно та з урахуванням гендерних особливостей виконувати ключові ролі, визначені для них у демократичному суспільстві. Проект впроваджується двома установами: Національним суддівським інститутом Канади та Офісом Уповноваженого з питань федеральних суддів Канади. 

Прес-сужба суду за повідомленням прес-центру судової влади України