flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Затверджено зміни до персонального складу Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя

31 жовтня 2018, 12:15

 

 

Вища рада правосуддя розглянула питання про затвердження змін до персонального складу Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Тетяна Малашенкова поінформувала, відповідно до частини другої статті 150 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» при Вищій раді правосуддя діє Комісія з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя (далі – Комісія), яка утворюється відповідно до закону.

Згідно із частиною другою статті 29 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» до складу Комісії входять:

  • два члени Вищої ради правосуддя, які не є суддями чи суддями у відставці;
  • два члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, які не є суддями чи суддями у відставці;
  • два члени Ради суддів України;
  • три судді Верховного Суду.

Частинами третьою, четвертою зазначеної статті визначено, що Вища рада правосуддя ухвалює рішення про затвердження персонального складу Комісії на підставі та в межах пропозицій вказаних суб’єктів формування Комісії.

26 жовтня 2018 року рішенням Ради суддів України № 64 припинено повноваження у складі Комісії члена Ради суддів України Мєзєнцева Євгена Ігоровича та делеговано для включення до складу Комісії члена Ради суддів України Моніча Богдана Сильвестровича.

Заслухавши члена Вищої ради правосуддя Малашенкову Т.М., керуючись статтею 150 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», статтями 3, 29, 30 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», Вища рада правосуддя вирішила затвердити зміни до персонального складу Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя, зокрема виключити із персонального складу Комісії Мєзєнцева Євгена Ігоровича, члена Ради суддів України, суддю Київського апеляційного адміністративного суду, та включити до персонального складу Комісії Моніча Богдана Сильвестровича, члена Ради суддів України, суддю Сьомого апеляційного адміністративного суду.

Прес-служба суду за повідомленням управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП