flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

​Голова Ради суддів України зустрівся з представниками Канадсько-українського Проекту підтримки судової реформи  

21 січня 2019, 11:35

 

У січні  2019 року, Голова Ради суддів України Олег Ткачук мав робочу зустріч з представниками Канадсько-українського Проекту підтримки судової реформи. Зустріч була присвячена попередньому обговоренню спільних заходів, які планується організувати у 2019 році з метою посилення інституційної діяльності Ради суддів України та підвищення авторитету судової влади загалом.

 

Разом з Головою РСУ ділову бесіду з канадськими колегами мали заступник Голови Вадим Бутенко, секретар РСУ Олена Журавська та голова Комітету РСУ з питань дотримання етичних норм, запобігання корупції і врегулювання конфлікту інтересів Єгор Краснов.

 

З канадського боку на зустрічі були присутніми Бренда Каппер, директор Групи міжнародного співробітництва Національного інституту суддів Канади, Даніелла Мей-Куконато – виконавчий директор Національного інституту суддів Канади, Любомир Маркевич, керівник Проекту підтримки судової реформи, Валентина Ростопіра, експерт Проекту та перекладач Роман Кульчинський.

 

Голова РСУ Олег Ткачук подякував високоповажним гостям за сприяння в організації навчального візиту делегації Ради до Канади, який відбувся у листопаді минулого року за безпосереднього сприяння Національного інституту суддів Канади задля обміну досвідом, ознайомлення з найкращими практиками врегулювання конфлікту інтересів, роботою суддівського самоврядування та організацією взаємодії судово-правових інституцій.

 

Голова Ради підкреслив, що Рада суддів України співпрацює з Проектом підтримки судової реформи з питань інституційного розвитку та зміцнення потенціалу Ради суддів України, з питань етики, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та захисту суддівської незалежності.

 

У підсумку зустрічі сторони домовились про напрацювання та узгодження спільного плану дій та заходів, які будуть здійсненні впродовж нинішнього року.

 

Прес-служба суду за повідомленням  РСУ