flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заява щодо появи в українському медіапросторі неправдивих повідомлень щодо нібито звинувачення членів ВРП у корупції

27 лютого 2019, 13:03

 

 

До уваги громадян! 25 лютого 2019 року в українському медіапросторі (видання УНІАН, ІА «Українські новини», ForUm, Etcetera, Strana.ua, Взгляд.ua, Ракурс тощо) з'явилися повідомлення щодо нібито звинувачення членів ВРП у корупції. Звертаємо вашу увагу, що викладена у цих текстах інформація стосовно членів ВРП не відповідає дійсності.

Нагадуємо усім учасникам інформаційних відносин про правову відповідальність за оприлюднення недостовірної інформації та закликаємо медіа та громадян утриматися від її поширення.

Нагадуємо також, що останнім часом члени Вищої ради правосуддя неодноразово ставали об’єктами інформаційних атак.

У лютого 2019 року управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності оприлюднило публічне звернення до редакції програми «Подробиці» (телеканал «Інтер») з вимогою не поширювати неправдиву інформацію та дотримуватися балансу думок у висвітленні діяльності як Ради, так і інших фізичних та юридичних осіб та висловило незгоду із поширенням інформації, непідтвердженої фактами, зокрема й про нібито порушення кримінальної справи стосовно члена ВРП М. Гусака.

31 січня 2019 року член ВРП Микола Гусак зробив заяву, поширену ІА «Українські новини», що вважає публікацію видання «Страна.uа» про його майно та особисте життя інформаційною атакою, та спростував таку інформацію.

 Прес-служба суду за повідомленням ВРП