flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Вищій раді правосуддя проведено особистий прийом громадян

22 травня 2019, 12:09

 

 

У травні 2019 року заступник керівника секретаріату – начальник управління з питань суддівської кар’єри секретаріату Вищої ради правосуддя Міщенко Світлана Володимирівна провела особистий прийом громадян.

Під час бесіди із громадянами Світлана Міщенко роз’яснила порядок здійснення судочинства в Україні, перегляду судових рішень та повноваження Вищої ради правосуддя, визначені статтею 131 Конституції України та статтею 3 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», відповідно до яких Вища рада правосуддя не вправі переглядати судові рішення чи надавати їм правову оцінку. Суди здійснюють правосуддя на основі Конституції і законів України та на засадах верховенства права.

Зауважила, що для надання правової інформації, консультацій і роз’яснень з правових питань в Україні діє адвокатура.

Вища рада правосуддя, зокрема, забезпечує здійснення дисциплінарним органом дисциплінарного провадження щодо судді. 

Порядок притягнення суддів до відповідальності та здійснення дисциплінарного провадження стосовно суддів врегульовано законодавством України, зокрема законами України «Про судоустрій і статус суддів» та «Про Вищу раду правосуддя».

Вища рада правосуддя вправі діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Прес-служба суду за повідомленням ВРП