flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Указом Президента України оголошено конкурс з добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України

11 червня 2019, 17:00

 

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №356/2019

Питання добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України

З метою забезпечення добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України на виконання Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та протоколів до неї, відповідно до пункту 3 частини першої статті 106 Конституції України постановляю:

  1. Затвердити Положення про проведення конкурсу з добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України (додається).
  2. Утворити Комісію для проведення конкурсу з добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України (далі - Комісія) та затвердити її персональний склад (додається).
  3. Ліквідувати конкурсну комісію з добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України, утворену Указом Президента України від 4 квітня 2019 року № 100 «Про конкурс із добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України».
  4. Оголосити конкурс з добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України.
  5. Комісії забезпечити проведення конкурсу з добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України.
  6. Міністерству закордонних справ України забезпечити:

проведення тестування учасників конкурсу з добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України щодо визначення рівня володіння ними офіційними мовами Ради Європи;

внесення в установленому порядку до Ради Європи за результатами проведення конкурсу списку кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України.

  1. Визнати такими, що втратили чинність:

Указ Президента України від 1 листопада 2007 року № 1043 «Про Порядок проведення конкурсу з добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України»;

Указ Президента України від 4 квітня 2019 року № 100 «Про конкурс із добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України».

  1. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України В.ЗЕЛЕНСЬКИЙ

10 червня 2019 року