flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

РСУ просить суддів долучитися до обговорення змін до ЗУ "Про судоустрій і статус суддів" та процесуального законодавства

09 липня 2019, 11:03

 

У Херсонському апеляційному суді відбулася зустріч з головами місцевих та апеляційних судів Південного округу щодо нагальних питань упровадження поточного етапу судової реформи. 

 

З головами судів зустрічалися - Голова Верховного Суду Валентина Данішевська, Голова Ради суддів України, суддя Великої Палати Верховного Суду Олег Ткачук, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, Голова ВРП Володимир Говоруха та Голова ВККС України Сергій Козьяков. 

 

Голова Ради суддів України Олег Ткачук інформував колег про діяльність Ради у частині виконання заходів щодо забезпечення незалежності судів і суддів, а також поліпшення стану організаційного забезпечення діяльності судів. Зокрема, Голова Ради суддів України Олег Ткачук запропонував головам судів долучитися до узагальнення інформації за 2018 рік і перше півріччя 2019 року щодо застосування судами та прийняття рішень про внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) відомостей стосовно вчинення суддями правопорушень, які передбачені статтею 375 Кримінального Кодексу України.

 

Голова Ради також інформував голів судів про роботу, що здійснюється з метою узагальнення судової практики у цивільних, адміністративних справах та кримінальних провадженнях стосовно основних причин й обґрунтованості заяв суддів про самовідвід, а також підстав для їх задоволення. 

Окрім цього, Олег Ткачук попросив суддів висловитись стосовно необхідності внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуального законодавства. "Рада суддів України просить суддів долучитися до обговорення необхідності змін до ЗУ "Про судоустрій і статус суддів" та процесуального законодавства. Судді є високопрофесійними юристами-практиками, які здатні кваліфіковано оцінити потреби у вдосконаленні галузевих норм права, а інформація про зміни, які пропонуються до законодавства, розміщена на сайті Ради суддів України. Ви можете її використати і внести свої пропозиції, на які суддівська спільнота дуже сподівається. ", - сказав Олег Ткачук.

 

Він також висловив сподівання, що до проведення XVII позачергового з'їзду суддів України, який відбудеться 24-25 жовтня 2019 року, спільно з Державною судовою адміністрацією України та представниками міжнародних Проектів буде визначено оптимальне судове навантаження на суддів для формування нового штатного розпису, з урахуванням так званої модельної справи.

Щодо заробітної плати працівників апарату, то Рада суддів України запропонувала ДСА України вирішити це питання шляхом регулювання розміру преміювання або надбавок. Торкнувся Голова РСУ і проблеми виконання рішень Ради стосовно пришвидшення кваліфікаційного оцінювання.

 

У підсумку зустрічі керівники органів суддівського врядування відповіли на запитання суддів, які брали участь у нараді та представляли суддівські колективи Херсонської, Миколаївської та Одеської областей всіх юрисдикцій.

 

Прес-служба суду за повідомленням РСУ