flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя вважає дії представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення втручанням в його професійну діяльність

04 грудня 2019, 15:27

Суддя Сарненського районного суду Рівненської області Рижий Олексій Анатолійович повідомив, що у його провадженні перебуває справа за позовом до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача – управління захисту споживачів у Рівненській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача – Кабінет Міністрів України, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача – ТОВ «Медіа сервіз Україна», про визнання права на отримання інформації через «аналогове телевізійне мовлення» та зобов’язання вчинити дії.

30 серпня 2018 року суддя виніс ухвалу, якою задоволено заяву про забезпечення позову. Зупинено дію позиції 38 розділу І Плану використання радіочастотного ресурсу України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 9 червня 2006 року № 815, у частині графи «Строк припинення використання радіотехнології» до вирішення цього спору по суті.  

Заборонено Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення і Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення приймати будь-які рішення, пов’язані з припиненням використання радіотехнології «аналогове телевізійне мовлення» до вирішення цього спору по суті.  

Суддя повідомляє, що 26 листопада 2019 року йому стало відомо, що до Сарненського районного суду надійшов лист Вищої ради правосуддя, в якому вказано про проведення попередньої перевірки відомостей, викладених у дисциплінарній скарзі Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення від 4 вересня 2018 року щодо наявності підстав для притягнення судді Рижого О.А. до дисциплінарної відповідальності.

Суддя зазначає, що подання учасником вказаного судового провадження (а саме представником Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення) скарги на дії судді до Вищої ради правосуддя до закінчення судового розгляду справи має ознаки впливу на суд, що передбачає кримінальну відповідальність за статтею 376 Кримінального кодексу України.

За таких підстав суддя Сарненського районного суду Рівненської області Олексій Рижий звертається з повідомленням про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя до Вищої ради правосуддя та до Генерального прокурора.

Пресслужба суду  за повідомленням судової влади України