flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося засідання Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя, під час якого було затверджено пропозиції комітету з дисциплінарних проваджень від 29 листопада 2019 року та 13 грудня 2019 року

19 грудня 2019, 09:17

 У засіданні Комісії взяли участь Голова Комісії Матвійчук В.В., члени Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя Гречківський П.М., Суховий В.Г., Голубицький С.С., Стародуб О.П., Масенко Д.Є.

13 червня 2019 року, 2 липня 2019 року, 23 липня 2019 року та 24 вересня  2019 року Вищою радою правосуддя ухвалено рішення про порушення дисциплінарних проваджень стосовно Голови ДСА України Холоднюка З.В., які надіслано до Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя.

Комісія розглянула пропозиції комітету з дисциплінарних проваджень щодо державних службовців, які займають посади державної служби категорії «А» в системі правосуддя, з питань дисциплінарного провадження, порушеного рішенням Вищої ради правосуддя від 24 вересня 2019 року № 2550/0/15-19   стосовно Голови ДСА України Холоднюка З.В. за доповненнями до скарги адвоката Архіпова О.Ю., який діє в інтересах Щотки С.О.

Заслухавши члена Комісії – доповідача Стародуба О.П., уповноваженого на підготовку проекту висновку Комісії, представників Голови ДСА України – Манойленко К.В., Цвєткову К.В. та адвоката Бісик Я.В., яка діє в інтересах Щотки С.О., Комісія ухвалила внести пропозицію Вищій раді правосуддя про закриття дисциплінарного провадження у зв’язку з відсутністю в діях Голови ДСА України Холоднюка З.В. складу дисциплінарного проступку та законних підстав для його притягнення до дисциплінарної відповідальності.

Крім того, 13 червня 2019 року рішенням № 1637/0/15-19 Вищою радою правосуддя порушено дисциплінарне провадження за скаргою адвоката Нерсесяна А.С., який діє в інтересах Дубінка Д.О., на дії Голови ДСА України Холоднюка З.В. під час проведення конкурсу на заміщення вакантної посади генерального директора державного підприємства «Інформаційні судові системи» та видання відповідного наказу.

Заслухавши члена Комісії – доповідача Масенка Д.Є., уповноваженого на підготовку проекту висновку Комісії, представника Дубінка Д.О. – Нерсесяна А.С., після обговорень та уточнень Комісія прийняла рішення про підтримку пропозицій комітету з дисциплінарних проваджень щодо державних службовців, які займають посади державної служби категорії «А» в системі правосуддя, про відсутність в діях Голови ДСА України Холоднюка З.В. складу дисциплінарного проступку та законних підстав для його притягнення до дисциплінарної відповідальності.

Також Комісія підтримала пропозицію Комітету рекомендувати ВРП закрити дисциплінарне провадження, порушене рішенням ВРП від 2 липня 2019 року № 1770/0/15-19 стосовно Голови ДСА України Холоднюка З.В. за заявою Бадахова Н.Я. від 21 червня 2019 року, у зв’язку з відсутністю у його діях складу дисциплінарного проступку та підстав для притягнення до дисциплінарної відповідальності.

Крім того, Комісія розглянула дисциплінарне провадження, порушене рішенням ВРП від 23 липня 2019 року № 1934/0/15-19 стосовно Голови ДСА України Холоднюка З.В. за заявою Бадахова Н.Я. від 8 червня 2019 року.

Керуючись Законом України «Про державну службу», Положенням про Комісію з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя, Комісія підтримала пропозицію комітету з дисциплінарних проваджень звернутися до Вищої ради правосуддя із пропозицією закрити дисциплінарне провадження стосовно Голови ДСА України Холоднюка З.В. за заявою Бадахова Н.Я. від 8 червня 2019 року у зв’язку з відсутністю дисциплінарного проступку та у зв’язку з закінченням строку притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

Протокол засідання Комісії від 13 грудня 2019 року оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищої ради правосуддя.

Пресслужба суду за повідомленням ВРП