flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проект «Зручний суд» має запровадитись в усіх місцевих загальних судах України

18 лютого 2020, 11:51

 

Виконувач обов'язків Голови Ради суддів України Вадим Бутенко провів робоче засідання Комітету Ради з питань комунікації з міжнародними організаціями спільно з представниками донорських проектів, які працюють у судовій сфері. Міжнародних партнерів на зустрічі представляли: Анна Адамська - Галланд, головний міжнародний експерт Проекту ЄС "ПРАВО-Justice" , Поліна Лі, національний експерт Проекту ЄС "ПРАВО-Justice" , Ульяна Пашина, радник з правових питань Програми USAID "Нове правосуддя", Людмила Слива, координатор кампанії "ЧЕСНО. Фільтруй суд!" Центру демократії та верховенства права та Іван Пятак, юрист Центру демократії та верховенства права.

 

Під час засідання представники міжнародних проектів представили свої напрацювання, які стосуються проектів "Зручний суд" та "Модельний суд", що  реалізовується у пілотних судах, а це: Святошинський, Голосіївський, Деснянський районні суди міста Києва, Краматорський міський суд Донецької області, Корольовський районний суд міста Житомира та Лозівський міськрайонний суд Харківської області. Суть проектів полягає в наявності функціональних інформаційних табло, де розміщуватиметься інформація як про суд, так і зразки документів, які подаються заявниками, а також в організації зрозумілого позначення місць загального користування, починаючи від напрямків руху у приміщенні, і закінчуючи місцем для підзарядки мобільних пристроїв.

Як зазначив виконувач обов'язків Голови РСУ Вадим Бутенко, всі проекти, над якими зараз працюють міжнародні партнери, мають на меті зробити інформацію про суд максимально доступною і зрозумілою для відвідувачів. "Я задоволений тим, що Раді вдалося об'єднати всі ваші напрацювання, а це і проект "ПРАВО-Justice" "Модельні суди", і проект "Зручний суд", над яким працює Центр демократії та верховенства права, і розробки, які вже є у ТУ ДСА України в місті Києві, в єдиний проект, який покликаний зробити роботу суду чіткою і зрозумілою для тих, хто звертається до установи", - наголосив Вадим Бутенко.

 

У підсумку зустрічі її учасники домовились більш детально обговорити окреслені ініціативи під час конференції «Модельні рішення для судів: кращі європейські та українські практики», яка відбудеться 20 лютого у Харкові. Тоді ж планується презентувати проекти суддівській спільноті для подальшого обговорення і впровадження.

 

Пресслужба суду за повідомленням судової влади України