flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щорічна доповідь про стан забезпечення незалежності суддів в Україні за 2019 рік стала не формальним, а реальним інструментом для забезпечення незалежності суддів в Україні.

30 липня 2020, 12:22

 

Щорічна доповідь про стан забезпечення незалежності суддів в Україні за 2019 рік стала не формальним, а реальним інструментом для забезпечення незалежності суддів в Україні.

В режимі відеозв’язку організовано друге фахове обговорення доповіді за 2019 рік на регіональному рівні спільно Вищою радою правосуддя і проектом Ради Європи «Подальша підтримка виконання Україною рішень у контексті статті 6 Європейської конвенції з прав людини».

«Ми проводили широкі консультації щодо структури, змісту, наповнення доповіді. Такі обговорення є послідовною позицією ВРП щодо пошуку оптимальної моделі документа як дієвого інструменту для забезпечення незалежності суддів. Це не лише інформаційний посібник, який відобразив концептуальне або теоретичне бачення, це, насамперед, практичний аналіз тих проблем, з якими стикалася судова система в аспекті відстоювання незалежності суддів та судів як інституцій», – наголосив Голова ВРП.

ВРП винесла документ на фахове обговорення на регіональному рівні. Тоді в обговоренні Щорічної доповіді взяли участь представники судової влади, міжнародних та неурядових організацій, правоохоронних органів, апеляційних та місцевих судів Волинської, Рівненської, Житомирської, Чернігівської, Сумської, Луганської, Донецької, Тернопільської, Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областей.

 

Модераторами на заході були Марта Басистюк, керівник проекту Ради Європи «Подальша підтримка виконання Україною рішень у контексті статті 6 Європейської конвенції з прав людини» та Владислав Гуртенко, начальник відділу міжнародного співробітництва секретаріату Вищої ради правосуддя.

Пресслужба суду за повідомленням ВРП