flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник Голови ВРП Олексій Маловацький провів зустріч із керівником Проєкту Європейського Союзу «Підтримка реформ юстиції і правосуддя в Україні (Право-Justice)» Довідасом Віткаускасом.

11 вересня 2020, 15:14

 

Мета зустрічі – обговорення результатів співпраці між ВРП і Проєктом ЄС «Право-Justice» у 2018–2020 роках та визначення перспектив подальшої взаємодії в 2021–2022 роках у зв’язку з рішенням Європейського Союзу про продовження роботи Проєкту.

Співрозмовники обмінялися думками щодо пріоритетних напрямів, за якими має відбуватися співробітництво. Серед них – розвиток політичних стратегій у сфері юстиції в Україні та наближення їх до європейських стандартів, діджиталізація судової системи, аналіз законодавчих змін з урахуванням можливих наслідків їхнього впровадження та надання експертами Проєкту відповідних рекомендацій.

Окрему увагу під час зустрічі приділено попередній співпраці, зокрема, у такому напрямі, як вдосконалення стратегічного планування та бюджетування судової системи України. Співрозмовники обговорили проблемні питання, пов’язані з формуванням та виконанням бюджету судової влади, а також із покращенням взаємодії у цьому між Вищою радою правосуддя та Державною судовою адміністрацією України.

Керівник Проєкту ЄС «Право-Justice» Довідас Віткаускас відзначив лідерську позицію Вищої ради правосуддя в означених процесах. А заступник Голови ВРП Олексій Маловацький, своєю чергою, зауважив, що така позиція має бути підкріплена правом ВРП на законодавчу ініціативу та можливістю звертатися з поданням до Конституційного Суду України, що сприяло б підвищенню інституційної спроможності Вищої ради правосуддя.

Учасники зустрічі висловили готовність до ще активнішої співпраці в межах чергового етапу реалізації Проєкту ЄС «Право-Justice» у найближчі два роки та домовились про подальші контакти.

Участь у зустрічі також взяли координатор сектору верховенства права і боротьби з корупцією Представництва Європейського Союзу в Україні Манфредас Лімантас, операційний менеджер Проєкту Інна Ліньова та головний міжнародний експерт Проєкту Анна Адамска-Галлант.

Вищу раду правосуддя представляли в. о. керівника секретаріату Тетяна Пархацька, начальник відділу міжнародного співробітництва Владислав Гуртенко, в. о. начальника відділу комунікаційної діяльності (прес-офіс ВРП) Ольга Чорна та радник Голови ВРП Ольга Рафальська.

  

Пресслужба суду за повідомленням ВРП