flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СПРАВА № 200/5296/22

23 березня 2023, 08:57

СПРАВА № 200/5296/22

 

ОГОЛОШЕННЯ

 

Позивач:

Князя Миколи Миколайовича

 

Відповідач:

Волноваського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Донецької області, Військової частини А7271 

 

Суть справи:

- визнати протиправним та скасувати наказ Волноваського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Донецької області в частині призову Князя М.М. на військову службу під час мобілізації та направлення для проходження військової служби до Військової частини А7271;

- визнати протиправним та скасувати наказ командира Військової частини А7271 про призначення Князь Миколи Миколайовича до Військової частини А7271 та приступлення до виконання обов'язків.

 

 

 

Донецький окружний адміністративний суд (суддя Аляб'єв І.Г., ухвала  про витребуваня доказів  від  20 січня 2023 року)

 

 

 У Х В А Л И В:

 

Витребувати у Волноваського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Донецької області:

- письмову згоду Князя Миколи Миколайовича (18.12.1973 року народження) щодо призову на військову службу під час мобілізації;

- копію особової справи    прапорщика Військової частини А7271 Князя М.М.;

довідку військово-лікарської комісії при Волноваської РТЦК та СП Донецької області про придатність Князя М.М. 18.12.1973 року народження до військової служби;

- наказ (витяг з наказу) Волноваського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Донецької області в частині призову Князя М.М. на військову службу під час мобілізації та направлення для проходження військової служби до Військової частини А7271.

Витребувати у Військової частини А7271 копію наказу (витягу з наказу) про призначення та зарахування до списків особового складу Військової частини А7271 Князя М.М.Витребувані судом докази надати протягом п’яти днів з дня отримання копії даної ухвали.

Звернути увагу учасників справи на те, що на період дії воєнного стану, введеного в Україні з 24.02.2022 Указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 “Про введення воєнного стану в Україні”, що затверджений Законом України “Про затвердження Указу Президента України “Про введення воєнного стану в Україні”, згідно з рекомендаціями Ради суддів України від 02.03.2022 (про те, що в умовах воєнного стану режим роботи кожного суду визначається окремо) та наказом голови Донецького окружного адміністративного суду від 26.02.2022 №14/1-г “Про запровадження особливого режиму роботи Донецького окружного адміністративного суду у вигляді дистанційної роботи”, режим роботи суду передбачає направлення учасниками справи всіх процесуальних документів до суду через їх особистий кабінет в підсистемі “Електронний суд”, а в разі неможливості користування вказаною підсистемою – на офіційну електронну адресу суду inbox@adm.dn.court.gov.ua (з обов’язковим підписанням всіх документів кваліфікованим електронним підписом).

Суд роз’яснює, що відповідно до ч.7 ст.80 КАС України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.     

 

З повним текстом судових рішень, постановлених судом в адміністративній справі, можна ознайомитись шляхом звернення до ресурсу Єдиного державного реєстру судових рішень (http://www.reyestr.court.gov.ua/), а копії на паперових носіях – отримати в канцелярії Донецького окружного адміністративного суду.