flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СПРАВА № 200/2077/23

01 червня 2023, 11:47

СПРАВА № 200/2077/23

 

ОГОЛОШЕННЯ

 

Позивач:

Соловйов Василь Олександрович

 

Відповідач:

Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

 

Суть справи:

про визнання протиправним та зобов'язання вчинити певні дії

 

 

Донецький окружний адміністративний суд (суддя Шинкарьова І.В., ухвала  про відкриття провадження в адміністративній справі  від  19 травня 2023 року)

 

 

 У Х В А Л И В:

 

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі № 200/2077/23 за позовом Соловйова Василя Олександровича до Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про зобов'язання відповідача вчинити певні дії.

Розглядати справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

Повідомити учасників справи, що за клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи може проводитися в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач – не пізніше п’яти днів з дня отримання відзиву.

Витребувати у відповідача докази:

- інформацію про виплачену частину пенсії позивачу за період з 01.12.2019 по 30.04.2023 із вказанням дати фактичного розрахунку (заборгованості після перерахунку пенсії на підставі рішення суду від 16.08.2022 справа 200/1591/22) із позивачем;

- всі інші докази, які стали підставою для допущення спірної бездіяльності, вчинення спірних дій та прийняття рішень.

Зобов’язати відповідача надати (надіслати) суду витребувані докази засобами електронного зв’язку через ЄСІТС “Електронний суд” або на електронну адресу суду (е-mail: inbox@adm.dn.court.gov.ua) в п’ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали засобами електронного зв’язку.

Встановити відповідачу п’ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали для подання до суду відзиву на позовну заяву та доказів, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. Відзив має бути складений та поданий з дотриманням правил, встановлених ст. 162 КАС.

Встановити позивачу п’ятиденний строк з дня отримання відзиву на позовну заяву для подання до суду відповіді на відзив та документів, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. Відповідь на відзив має бути складена і подана з дотриманням правил, встановлених ст. 163, ч. ч. 2-4 ст. 162 КАС.

Встановити відповідачу п’ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання до суду заперечення та документів, що підтверджують надіслання (надання) заперечення і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. Заперечення має бути складено та подано з дотриманням правил, встановлених ст. 164, ч. ч. 2-4 ст. 162 КАС.

Повідомити відповідача, що неподання суб’єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову, а також про те, що в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб’єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.

Роз’яснити учасникам справи, що сторони мають процесуальні права і обов’язки, визначені у ст. ст. 44, 47 КАС. Заяви по суті справи, інші заяви, клопотання, докази тощо можуть бути надані засобами електронного зв’язку через підсистему ЄСІТС “Електронний суд” або на електронну адресу суду (е-mail: inbox@adm.dn.court.gov.ua).

Повідомити учасників справи, що інформацію по справі вони можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

Копію ухвали направити учасникам справи, а відповідачу – також копію позовної заяви та доданих до неї матеріалів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає. 

 

З повним текстом судових рішень, постановлених судом в адміністративній справі, можна ознайомитись шляхом звернення до ресурсу Єдиного державного реєстру судових рішень (http://www.reyestr.court.gov.ua/), а копії на паперових носіях – отримати в канцелярії Донецького окружного адміністративного суду.