flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа №200/3060/19-а

28 червня 2023, 20:23

 

Україна

  Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

 

 

 

           28 червня 2023 року                                                        Справа №200/3060/19-а 

 

 

 

  Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Мозгової Н.А., розглянувши в порядку письмового провадження питання про заміну сторони правонаступником у справі за позовом фізичної особи-підприємця Смешка Сергія Олександровича   до Головного управління Держпраці у Донецькій області про скасування постанови,-      

                                                                                                      В С Т А Н О В И В:

У лютому 2019 року фізична особа-підприємець Смешко Сергій Олександрович звернувся до суду із позовом до Головного управління Держпраці у Донецькій області, в якому просив скасувати постанову Головного управління Держпраці в Донецькій області від 20 листопада 2018 року № ДЦ1189/334/2НД/АВ/СПТД про накладення штрафу в розмірі 372300 грн.

Ухвалою суду від 21 червня 2023 року закрито підготовче провадження та призначено справу до розгляду по суті на 28 червня 2023 року

Представники сторін до судового засідання 28.06.2023 не з'явились.

Питання щодо заміни сторони правонаступником судом на підставі ч.9 ст. 205 КАС України   вирішено в порядку письмового провадження.

Судом встановлено, що пунктом 1-3 постанови КМУ  "Деякі питання територіальних органів Державної служби з питань праці"  від 26.08.2020 №762 ліквідовано як юридичні особи публічного права ГУ Держпраці у Донецькій області та ГУ Держпраці у Луганській області.

Утворено Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці як юридичну особу публічного права.

Установлено, що Головне управління Державної служби з питань праці у Донецькій області та Головне управління Державної служби з питань праці у Луганській області, які ліквідуються згідно з п.1 цієї постанови, продовжують виконувати свої повноваження та функції до завершення здійснення заходів, пов`язаних з утворенням Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці; здійснення заходів, пов`язаних з ліквідацією Головного управління Державної служби з питань праці у Донецькій області та Головного управління Державної служби з питань праці у Луганській області згідно з п.1 цієї постанови та утворенням Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці згідно з п. 2 цієї постанови, покладається на Державну службу з питань праці; Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці, що утворюється згідно з п.2 цієї постанови, є правонаступником Головного управління Державної служби з питань праці у Донецькій області та Головного управління Державної служби з питань праці у Луганській області, які ліквідуються згідно з п. 1 цієї постанови.

Згідно витягу з Єдиного державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Головне управління Держпраці у Донецькій області зареєстровано в якості юридичної особи, перебуває в стані припинення з 29.09.2020.

Згідно витягу з Єдиного державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці зареєстровано в якості юридичної особи з 13.10.2020.

Відповідно до  ст. 52 Кодексу адміністративного судочинства України  у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про заміну відповідача по справі на його правонаступника.

Згідно з ч. 2 ст. 205 КАС України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з підстав: першої неявки в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними; необхідності витребування нових доказів, у випадку, коли учасник справи обґрунтував неможливість заявлення відповідного клопотання в межах підготовчого провадження.

Враховуючи наведене, суд дійшов висновку про відкладення судового засідання.

Керуючись  статтями  52, 80,  248,  256  Кодексу адміністративного судочинства України, суд,  

                                                                                              УХВАЛИВ:

Замінити відповідача в адміністративній справі № 200/3060/19-а   з Головного управління Держпраці у Донецькій області на Східне міжрегіональне управління державної служби України з питань праці (код ЄДРПОУ 43866127, місцезнаходження: 85302, Донецька область, м. Покровськ, вул. Прокоф`єва, буд. 82).

Відкласти розгляд справи на 04.07.2023 року об 11  год. 45 хв. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов'янськ, вул. Добровольського, 1, про що повідомити сторін.

ЯВКА СТОРІН ДО СУДОВОГО ЗАСІДАННЯ НЕ Є ОБОВ'ЯЗКОВОЮ.

Повний текст ухвали виготовлений та підписаний   28.06.2023 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та окремому оскарженню не підлягає.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).              

 

 

           Суддя                                                                                   Н.А. Мозговая