flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СПРАВА № 242/32/22

02 серпня 2023, 08:46

СПРАВА № 242/32/22

 

ОГОЛОШЕННЯ

 

Позивач:

Черкасов Костянтин Геннадійович

 

Відповідач:

Вища рада правосуддя

 

Суть справи:

про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії

 

 

Донецький окружний адміністративний суд (суддя Аляб'єв І.Г., ухвала  про відмову у відкритті провадження  від  15 лютого 2022 року)

 

 

 У Х В А Л И В:

 

Відмовити у відкритті провадження у справі за позовом Черкасова Костянтина Геннадійовича до Держави Україна в особі Судової влади України в особі Вищої ради правосуддя про визнання права на звернення до суду, зобов`язання вчинити певні дії.

Роз’яснити позивачу, що даний спір підлягає розгляду за правилами цивільного судочинства місцевими загальними судами, а також що повторне звернення до адміністративного суду з адміністративним позовом з тих самих предмета і підстав та до того самого відповідача, як той, щодо якого постановлено ухвалу про відмову у відкритті провадження, не допускається.

Копію ухвали про відмову у відкритті провадження в адміністративній справі разом із позовною заявою та усіма доданими до неї матеріалами надіслати особі, яка подала позовну заяву.      

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Апеляційна скарга подається до Першого апеляційного адміністративного суду.    

 

З повним текстом судових рішень, постановлених судом в адміністративній справі, можна ознайомитись шляхом звернення до ресурсу Єдиного державного реєстру судових рішень (http://www.reyestr.court.gov.ua/), а копії на паперових носіях – отримати в канцелярії Донецького окружного адміністративного суду.