flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СПРАВА №  200/2594/23

07 серпня 2023, 12:46

СПРАВА №  200/2594/23

 

ОГОЛОШЕННЯ

 

Позивач:

Бірюченко Галина Василівна

 

Відповідач:

Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

 

Суть справи:

про зобов'язання вчинити дії щодо перерахунку пенсії за віком померлого годувальника

 

 

Донецький окружний адміністративний суд (суддя Загацька Т.В., ухвала    від  )

 

 

 У Х В А Л И В:

 

 

Адміністративний позов Бірюченко Галини Василівни  (місце реєстрації: 86040, Донецька обл., Покровський р-н, смт. Верхньоторецьке, вул. Леніна, буд.42, фактичне місце проживання: 17620, Чернігівська обл., Прилуцький р-н, с. Журавка, вул. Лісова (Журавка), буд. 15,  РНОКПП 2201721527) до Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області (ЄДРПОУ 13486010; місцезнаходження: 84122, Донецька область, м.Слов’янськ, площа Соборна, 3) про визнання неправомірним та скасування рішення, визнання неправомірними дій та зобов’язання вчинити певні дії – задовольнити частково.

Визнати протиправним та скасувати рішення Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області від 22.02.2022 №914290862813.

Зобов’язати Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області призначити Бірюченко Галині Василівни пенсію у зв’язку з втратою годувальника з 07 червня 2022 року.

В іншій частині позовних вимог – відмовити.

Стягнути за рахунок бюджетних асигнувань Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області на користь Державного бюджету України (стягувач - Державна судова адміністрація України) судовий збір у розмірі 1073 (одна тисяча сімдесят три) гривень 60 копійок.

Повне судове рішення складене 03.08.2023 року. 

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Апеляційна скарга подається до Першого апеляційного адміністративного суду.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.    

 

 

 

З повним текстом судових рішень, постановлених судом в адміністративній справі, можна ознайомитись шляхом звернення до ресурсу Єдиного державного реєстру судових рішень (http://www.reyestr.court.gov.ua/), а копії на паперових носіях – отримати в канцелярії Донецького окружного адміністративного суду.