flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СПРАВА №  200/1818/23

10 серпня 2023, 11:36

СПРАВА №  200/1818/23

 

ОГОЛОШЕННЯ

 

Позивач:

Ахременко Ірина Антонівна

 

Відповідач:

Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

 

Суть справи:

про визнання протиправним та зобов'язання вчинити певні дії

 

 

Донецький окружний адміністративний суд (суддя Голошивець І.О., ухвала  рішення            від   09 серпня 2023 року)

 

 

 У Х В А Л И В:

 

Адміністративний позов Ахременко Ірини Антонівни до відповідача 1: Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, до відповідача 2: Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області про визнання бездіяльності протиправною та зобов’язання вчинити певні дії – задовольнити частково.

 Визнати протиправними дії Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області щодо відмови у зарахуванні до страхового стажу Ахременко Ірини Антонівни періоду роботи з 23.04.1986 по 29.02.2000 року на посаді комірника в колгоспі “Дружба”, яке потім було реорганізовано в КСП “Дружба”.

 Зобов’язати Головне управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області зарахувати Ахременко Ірині Антонівні до загального страхового стажу період роботи в колгоспі “Дружба”, яке потім було реорганізовано в КСП “Дружба”, з 23.04.1986 по 29.02.2000 року на посаді комірника з урахуванням висновків суду по даній справі.

 Стягнути з Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області  судові витрати у розмірі 1 073 (одну тисячу сімдесят три) гривні 60 копійок на користь Ахременко Ірини Антонівни.

 В решті позовних вимог відмовити.

 Повний текст рішення виготовлено та підписано 09 серпня 2023 року.   

 Апеляційна скарга подається до Першого апеляційного адміністративного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.   

 Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

 У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.    

 

 Суддя                                                                                       І.О. Голошивець          

       

           

 

З повним текстом судових рішень, постановлених судом в адміністративній справі, можна ознайомитись шляхом звернення до ресурсу Єдиного державного реєстру судових рішень (http://www.reyestr.court.gov.ua/), а копії на паперових носіях – отримати в канцелярії Донецького окружного адміністративного суду.

 

  10.08.23