flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СПРАВА № 200/4587/23

28 серпня 2023, 14:32

СПРАВА № 200/4587/23

 

ОГОЛОШЕННЯ

 

Позивач:

Малєєва Людмила Володимирівна

 

Відповідач:

Головне управління  Пенсійного фонду України  в Херсонській області

 

Суть справи:

про визнання протиправним і скасування рішення, зобов'язання вчинити певні дії

 

 

 

Донецький окружний адміністративний суд (суддя Бабіч С.І., ухвала  про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі  від  25 серпня 2023 року)

 

 

 У Х В А Л И В:

 

Прийняти до розгляду позовну заяву Малєєвої Людмили Володимирівни до Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області про визнання протиправним і скасування рішення та про зобов'язання вчинити певні дії та відкрити провадження у справі № 200/4587/23.

Призначити дану справу до розгляду у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Клопотання позивачки задовольнити частково - відстрочити позивачці сплату судового збору до ухвалення судового рішення у справі.

Запропонувати позивачці уточнити позовні вимоги в частині вірної дати оскаржуваного рішення, дати заяви про призначення пенсії за віком та стажу (страховий або пільговий), до якого вона просить зарахувати вказані у позовній заяві періоди її роботи.

Витребувати у Малєєвої Людмили Володимирівни:

- докази на пыдтвердження дати одержання від Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області оскаржуваного рішення від 03.02.2023 року № 053130007315.

Установити позивачці строк для надання витребуваних доказів - п'ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов - п'ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали.

Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

До відзиву додаються:

1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем;

2) документи, що підтверджують надсилання (надання) відзиву і усіх доданих до нього доказів іншим учасникам справи (частини 3 та 4 статті 162 КАС України).

Витребувати у Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області:

- докази направлення (або вручення) Малєєвій Людмилі Володимирівні оскаржуваного рішення від 03.02.2023 року № 053130007315 (за наявності - докази його одержання);

- копії усіх матеріалів з пенсійної справи Малєєвої Людмили Володимирівни, РНОКПП 2305907525 (при неможливості надати копії документів, які містяться у матеріалах паперової пенсійної справи, надати усі матеріали з електронної пенсійної справи);

- всі наявні документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі.

Установити відповідачу строк для надання витребуваних доказів - п'ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали.

Усі відповідні заяви, клопотання та докази сторони по справі мають направити через підсистему "Електронний суд" Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або на електронну адресу адміністративного суду: inbox@adm.dn.court.gov.ua (з використанням електронного цифрового підпису).

Позивачка має право подати до суду відповідь на відзив протягом п'яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву, а відповідач має право подати до суду заперечення протягом п'яти днів з дня отримання відповіді на відзив. До відповіді на відзив та заперечень застосовуються правила, встановлені частинами 2-4 статті 162 КАС України.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному вебпорталі Судової влади України в мережі інтернет за вебадресою: http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570/.

Ухвала складена та підписана 25 серпня 2023 року.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту підписання. 

 

З повним текстом судових рішень, постановлених судом в адміністративній справі, можна ознайомитись шляхом звернення до ресурсу Єдиного державного реєстру судових рішень (http://www.reyestr.court.gov.ua/), а копії на паперових носіях – отримати в канцелярії Донецького окружного адміністративного суду.