flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СПРАВА № 241/249/17

24 серпня 2023, 14:33

СПРАВА № 241/249/17

 

ОГОЛОШЕННЯ

 

Позивач:

Грушецька Зінаїда Антонівна

 

Відповідач:

Мангушська селищна рада

 

Суть справи:

про скасування рішення №7/16-401 від 30.12.2016, щодо розташування та будівництва нової ділянки автомобільної дороги

 

 

Донецький окружний адміністративний суд (суддя Крилова М.М., ухвала    від  16 серпня 2023 року)

 

 

 У Х В А Л И В:

 

Допустити заміну відповідача: Мелекінську сільську раду на Мангушську селищну раду (код ЄДРПОУ 04340493, Донецька область, смт Мангуш, просп. Миру, 72).

 

Призначити підготовче засідання на 08 вересня 2023 року об 12 год. 00 хв. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов’янськ, вул. Добровольського, 1, про що повідомити сторін.

 

Роз’яснити сторонам, що, беручи до уваги Рекомендації Ради суддів України від 02.03.2022, тимчасово до припинення або скасування воєнного стану введеного Законом України “Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24 лютого 2022 року № 2102-IX:

 

- на час існування небезпеки для учасників провадження, пов’язаної з перебуванням останніх у приміщенні Донецького окружного адміністративного суду, судові засідання за особистої участі учасників судового процесу не проводяться;

 

- сторони по справі та інші громадяни мають право надсилати документи, що стосуються розгляду судових справ, без особистого прибуття до приміщення суду:   через особистий кабінет в системі “Електронний суд” або у разі неможливості надсилання через систему “Електронний суд” - електронною поштою на е-mail: inbox@adm.dn.court.gov.ua (з обов’язковим підписанням всіх документів кваліфікованим електронним підписом).

 

Зобов'язати Мангушську селищну раду опублікувати оголошення про це у виданні, в якому цей акт був або мав бути офіційно оприлюднений.

 

Роз`яснити Мангушській селищній раді, що оголошення повинно містити вимоги позивача щодо оскаржуваного акта, реквізити нормативно-правового акта, дату, час і місце судового розгляду адміністративної справи.

 

Оголошення має бути опубліковано не пізніш як за сім днів до підготовчого засідання.

 

Доказ здійснення опублікування такого оголошення має бути наданий Мангушською селищною радою на електронну адресу Донецького окружного адміністративного суду: inbox@adm.dn.court.gov.ua або через електронний кабінет в системі “Електронний Суд” до дати підготовчого засідання, визначеної цією ухвалою.

 

Запропонувати відповідачу подати до суду відзив на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про прийняття справи до провадження.

 

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до частин 3, 4 статті 162 КАС України до відзиву мають бути додані документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

 

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин справа буде вирішена за наявними матеріалами.

 

Запропонувати позивачу протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву подати до суду відповідь на відзив, з дотриманням вимог статті 163 КАС України.

 

Запропонувати відповідачу подати до суду заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив, з дотриманням вимог статті 164 КАС України.

 

Запропонувати третій особі, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору протягом п`яти днів з дня отримання копії позову подати до суду пояснення щодо позову або відзив на позовну заяву.

 

Запропонувати позивачу та відповідачу протягом п`яти днів з дня отримання пояснення щодо позову або відзив на позовну заяву третьої особи подати до суду відповідь на такі пояснення.

 

Роз`яснити учасникам справи, що у зв`язку з неподанням до суду відзиву, відповіді на відзив, письмових пояснень та/або інших заяв/клопотань по суті справи у новій редакції, суд при вирішенні справи по суті буде брати до уваги наявні в матеріалах справи документи, які були поданні учасниками справи раніше.

 

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

 

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається до Першого апеляційного адміністративного суду через Донецькій окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

 

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).          

 

 

З повним текстом судових рішень, постановлених судом в адміністративній справі, можна ознайомитись шляхом звернення до ресурсу Єдиного державного реєстру судових рішень (http://www.reyestr.court.gov.ua/), а копії на паперових носіях – отримати в канцелярії Донецького окружного адміністративного суду.