flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СПРАВА № 200/3060/23

16 серпня 2023, 14:41

СПРАВА № 200/3060/23

 

ОГОЛОШЕННЯ

 

Позивач:

Йосипенко Олександр Олександрович

 

Відповідач:

Військова частина 3057 Національної гвардії України

 

Суть справи:

про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії



Донецький окружний адміністративний суд (суддя Зінченко О.В., ухвала  рішення  від  15 серпня 2023 року)



У Х В А Л И В:

 

Позовні вимоги Йосипенка Олександра Олександровича (місце реєстрації: Львівська область, село Корналовичи, вул. Лісна, 4, РНОКПП 3414601093) до Військової частини 3057 про визнання протиправними дії, зобов’язання вчинити певні дії про визнання бездіяльності протиправною та зобов’язання вчинити певні дії,– задовольнити.

 

Визнати протиправною бездіяльність Військової частини А3057 стосовно не нарахування та невиплати Йосипенку Олександру Олександровичу грошового забезпечення та інших додаткових виплат за період з 16.10.2020 по 28.10.2021 із застосуванням розрахункової величини - прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року.

 

Зобов’язати військову частину А3057 нарахувати та виплатити Йосипенку Олександру Олександровичу (місце реєстрації: Львівська область, село Корналовичи, вул. Лісна, 4, РНОКПП 3414601093)  грошове забезпечення та інші додаткові виплати за період з 16.10.2020 по 28.10.2021 із застосуванням розрахункової величини - прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, з урахуванням раніше виплачених сум та з утриманням належних податків та зборів.

 

Повний текст рішення складено та підписано 15 серпня 2023 року.

 

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

 

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

 

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, або спрощеного позовного провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного тексту судового рішення.

 

Апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

 

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

 

Текст рішення розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).     

 

 

З повним текстом судових рішень, постановлених судом в адміністративній справі, можна ознайомитись шляхом звернення до ресурсу Єдиного державного реєстру судових рішень (http://www.reyestr.court.gov.ua/), а копії на паперових носіях – отримати в канцелярії Донецького окружного адміністративного суду.