flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа №200/15701/21

13 вересня 2023, 09:26

 

Україна

  Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

 

 

 

           08 вересня 2023 року                                                       Справа №200/15701/21 

 

 

 

  Донецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Мозгової Н.А.,

розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління Національної поліції в Донецькій області про внесення виправлень в резолютивну частину рішення, в мотивувальну частину ухвали суду від 20.06.2023 року та виконавчий лист в адміністративній справі за позовом Головного управління Національної поліції в Донецькій області до Лагутіна В’ячеслава Германовича про відшкодування вартості однострою особистого користування, -      

                                           В С Т А Н О В И В:

25.07.2023 року до Донецького окружного адміністративного суду звернулось Головне управління Національної поліції в Донецькій області із заявою, в якій просить суд виправити описку:

 в резолютивній частині рішення із “вартість предметів однострою особистого користування, строк носіння яких закінчився” на “вартість предметів однострою особистого користування, строк носіння яких не закінчився”;

в мотивувальній частині ухвали від 20.06.2023 року із “вартість предметів однострою особистого користування, строк носіння яких закінчився” на “вартість предметів однострою особистого користування, строк носіння яких не закінчився”;

в абзаці 1 виконавчому листі по справі №200/15701/21 із “вартість предметів однострою особистого користування, строк носіння яких закінчився” на “вартість предметів однострою особистого користування, строк носіння яких не закінчився”.

Враховуючи, що суддя у період з 10.07.2023 року по 01.09.2023 року перебувала у відпустці судове засідання для розгляду заяви  призначено на 08.09.2023 року.

Представники сторін до судового засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду заяви повідомлені належним чином.

На підставі ч.9  ст. 205 КАС України  суд розглянув заяву в порядку письмового провадження.

Розглянувши заяву, суд виходить з наступного.

Судом встановлено, що в резолютивній частині рішення Донецького окружного адміністративного суду від 25.01.2022 року по справі №200/15701/21  допущено описку, а саме вказано “вартість предметів однострою особистого користування, строк носіння яких закінчився” замість вірного “вартість предметів однострою особистого користування, строк носіння яких не закінчився”.

Також, в ухвалі суду від 20.06.2023 року в мотивувальній частині допущено описку, а саме вказано “вартість предметів однострою особистого користування, строк носіння яких закінчився” замість вірного “вартість предметів однострою особистого користування, строк носіння яких не закінчився”.

У виконавчому листі Донецького окружного адміністративного суду, який виданий 14 червня 2023 р. в адміністративній справі № 200/15701/21, допущено помилку, а саме вказано “вартість предметів однострою особистого користування, строк носіння яких закінчився” замість вірного “вартість предметів однострою особистого користування, строк носіння яких не закінчився”.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 374 КАС України суд, який видав виконавчий документ, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, чи визнати виконавчий документ таким, що не підлягає виконанню.

Згідно з вимогами ч. 4 ст. 374 КАС України про виправлення помилки у виконавчому документі та визнання його таким, що не підлягає виконанню, суд постановляє ухвалу. Якщо стягнення за таким виконавчим документом уже відбулося повністю або частково, суд одночасно з вирішенням вказаних питань на вимогу боржника стягує на його користь безпідставно одержане стягувачем за виконавчим документом.

Враховуючи викладене, заява позивача про внесення виправлень в резолютивну частину рішення та виконавчий лист в адміністративній справі№ 200/814/22  підлягає частковому задоволенню.

Керуючись статтями 248, 256, 294, 295, 374 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

                                                      У Х В А Л И В:

Заяву Головного управління Національної поліції в Донецькій області про внесення виправлень в резолютивну частину рішення, в мотивувальну частину ухвали суду від 20.06.2023 року та виконавчий лист  в адміністративній справі 200/15701/21 задовольнити.

Виправити описку в резолютивній частині рішення Донецького окружного адміністративного суду від 25.01.2022 року по справі №200/15701/21  із “вартість предметів однострою особистого користування, строк носіння яких закінчився” на  вірне “вартість предметів однострою особистого користування, строк носіння яких не закінчився”.

Виправити описку в мотивувальній частині ухвали Донецького окружного адміністративного суду від 20.06.2023 року по справі №200/15701/21  із “вартість предметів однострою особистого користування, строк носіння яких закінчився” на  вірне “вартість предметів однострою особистого користування, строк носіння яких не закінчився”.

Виправити помилку, допущену у виконавчому листі Донецького окружного адміністративного суду, який виданий 14 червня 2023 р. в адміністративній справі № 200/15701/21  із “вартість предметів однострою особистого користування, строк носіння яких закінчився” на  вірне “вартість предметів однострою особистого користування, строк носіння яких не закінчився”.

Дану ухвалу направити сторонам.

Ухвала постановлена в нарадчій кімнаті в порядку письмового провадження та підписана 08.09.2023 року.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Ухвала суду першої інстанції може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом     подачі апеляційної скарги протягом п’ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається через Перший апеляційний адміністративний суд.  

 

 

 

           Суддя                                                                                  Н.А. Мозговая