flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СПРАВА № 200/5828/23

24 жовтня 2023, 15:06

СПРАВА № 200/5828/23

 

ОГОЛОШЕННЯ

 

Позивач:

Топалова Ольга Михайлівна

 

Відповідач:

Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

 

Суть справи:

про зобов'язання вчинити дії щодо перерахунку та виплати  пенсії

 

 

Донецький окружний адміністративний суд (суддя Шинкарьова І.В., ухвала  про відкриття провадження у справі  від  23 жовтня 2023 року)

 

 

 У Х В А Л И В:

 

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі №200/5828/23.

Справа розглядатиметься порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін за наявними у справі матеріалами у строк, встановлений статтею 258 КАС України.

Витребувати у відповідача:

- копію матеріалів пенсійної справи Топалової Ольги Михайлівни (РНОКПП 2303606985);

- всі матеріали та документи, які були взяті до уваги при наданні відмови застосування при розрахунку пенсії за віком середньої заробітної плати (доходу) у середньому на одну застраховану особу в цілому в Україні за 2020-2022 роки, листи/відмови відповідача на звернення позивача;

- дані форми ОК-5 “Індивідуальні відомості про застраховану особу” з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, про наявні дані про заробітну плату та сплату страхових внесків за період з 2019-2023 рр.

Запропонувати відповідачу надати з дотриманням вимог ст. 162 КАС України відзив на позов протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення відповідачу ухвали про відкриття провадження у справі (ч. 1 ст. 261 КАС України) із наданням доказів на підтвердження правомірності оскаржуваних рішень, вчинених дій або заяву про визнання позову.

Відповідач може подати заперечення, передбачені ч. 4 ст. 260 КАС України протягом п`яти днів з дати отримання копії даної ухвали (ч. 12. ст. 171 КАС України).

Роз'яснити учасникам справи, що докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, що їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними (частини восьма, дев'ята статті 79 КАС України).

У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Повідомити учасникам справи, що вищевказані документи можуть бути подані до суду шляхом направлення їх: через підсистему "Електронний суд", або електронною поштою на офіційну електронну адресу Донецького окружного адміністративного суду (inbox@adm.dn.court.gov.ua) зі скріпленням електронним підписом учасника справи (його представника).

Роз`яснити сторонам, що веб-адресою сторінки в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, є https://court.gov.ua/sud0570/.

Копію даної ухвали направити учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту підписання.   

 

З повним текстом судових рішень, постановлених судом в адміністративній справі, можна ознайомитись шляхом звернення до ресурсу Єдиного державного реєстру судових рішень (http://www.reyestr.court.gov.ua/), а копії на паперових носіях – отримати в канцелярії Донецького окружного адміністративного суду.