flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СПРАВА № 200/6003/23

01 січня 2024, 18:09

СПРАВА № 200/6003/23

 

ОГОЛОШЕННЯ

 

Позивач:

Рибіна Світлана Анатоліївна

 

Відповідач:

Головне управління Пенсійного фонду України  у Волинській області

 

Суть справи:

про визнання протиправним та скасування рішення щодо відмови у призначенні пенсії

 

 

Донецький окружний адміністративний суд (суддя Шинкарьова І.В., ухвала  рішення суду  від  29 грудня 2023 року)

 

 

 У Х В А Л И В:

 

Позовну заяву Рибіної Світлани Анатоліївни, до Головного управління Пенсійного фонду України в Волинській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Державне підприємство “Мирноградвугілля” про визнання протиправними та скасування рішення, зобов’язання вчинити певні дії, -   задовольнити.

Визнати протиправним та скасувати рішення Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області № 052530003952 від 26.09.2023 про відмову у призначенні пенсії на пільгових умовах за Списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників на роботах із шкідливими і важкими умовами праці, зайнятість в яких повний робочий день дає право на пенсію за віком на пільгових умовах.

Зобов'язати Головне управління Пенсійного фонду України у Волинській області зарахувати: до страхового стажу Рибіної Світлани Анатоліївни період роботи на Красноармійському ОРС об’єднання “Красноармійськвугілля” з 21.04.1987 по 24.06.1987 учнем маляра-штукатура будцеху та з 25.06.1987 по 09.11.1989 маляром-штукатуром будцеху; до пільгового стажу Рибіної Світлани Анатоліївни період роботи на Державному підприємстві “Мирноградвугілля” Відокремлений підрозділ “Шахта “Капітальна” з 01.02.2021 по 31.03.2023 машиністом підіймальних машин на ділянці ОСК.

Зобов’язати Головне управління Пенсійного фонду України у Волинській області повторно розглянути заяву Рибіної Світлани Анатоліївни від 19.09.2023 про призначення пенсії за віком на пільгових умовах, відповідно до ч.2 ст.114 Закону України “Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування” з урахуванням правової оцінки обставинам та висновків суду у даній справі.

Стягнути на користь Рибіної Світлани Анатоліївни за рахунок бюджетних асигнувань Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області понесені витрати з оплати судового збору в сумі 1073,60 грн.

Повний текст рішення суду складений 29.12.2023.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

З повним текстом судових рішень, постановлених судом в адміністративній справі, можна ознайомитись шляхом звернення до ресурсу Єдиного державного реєстру судових рішень (http://www.reyestr.court.gov.ua/), а копії на паперових носіях – отримати в канцелярії Донецького окружного адміністративного суду.