flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СПРАВА № 200/469/24

31 січня 2024, 13:08

СПРАВА № 200/469/24

 

ОГОЛОШЕННЯ

 

Позивач:

Федчак Сергій Сергійович

 

Відповідач:

Військова частина А4741

 

Суть справи:

визнання протиправною бездіяльності та зобов'язання вчинити певні дії

 

 

Донецький окружний адміністративний суд (суддя Бабіч С.І., ухвала  про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі  від  30 січня 2024 року)

 

 

 У Х В А Л И В:

 

Прийняти до розгляду позовну заяву Федчака Сергія Сергійовича до Військової частини А4741 про визнання протиправною бездіяльності та зобов'язання вчинити певні дії та відкрити провадження у справі № 200/469/24.

Призначити дану справу до розгляду у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Залучити Військову частину А4875 (код ЄДРПОУ 26637769) до участі у даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Запропонувати Військовій частині А4875 протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення копії даної ухвали надати до суду письмові пояснення щодо позову або відзиву, а також:

- докази на підтвердження того, що військова частина А4875, у якій проходить службу позивач, входить до складу бригади (в/ч А4741) та на підтвердження того, що саме командир військової частини А4741 є командиром військової частини, який має право видавати накази по стройовій частині щодо позивача, у розумінні Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України.

Зобов'язати Федчака Сергія Сергійовича не пізніше двох днів з дня вручення копії даної ухвали направити Військовій частині А4875 копію позовної заяви з додатками на адресу: 85306, Донецька область, м. Покровськ, вул. Шмідта, 194 (яка вказана позивачем у позові як адреса місцезнаходження), і протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення копії даної ухвали надати до суду докази такого направлення або докази на підтвердження того, що адреса електронної пошти "a4875@post.mil.gov.ua", на яку було надіслано копію позовної заяви з додатками, є офіційною адресою електронної пошти Військової частини А4875.

Зобов'язати Федчака Сергія Сергійовича надати до суду:

- докази на підтвердження того, що військова частина А4875, у якій проходить службу позивач, входить до складу бригади (в/ч А4741) та на підтвердження того, що саме командир військової частини А4741 є командиром військової частини, який має право видавати накази по стройовій частині щодо позивача, у розумінні Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України;

- докази на підтвердження подання позивачем або одержання Військовою частиною А4741 рапорту позивача від 05.01.2024 року (або письмові пояснення з цього приводу, у разі відсутності таких доказів).

Установити позивачу строк на подання до суду витребуваних доказів - п'ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов - п'ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали.

Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

До відзиву додаються:

1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем;

2) документи, що підтверджують надсилання (надання) відзиву і усіх доданих до нього доказів іншим учасникам справи (частини 3 та 4 статті 162 КАС України).

Витребувати у Військової частини А4741:

- докази на підтвердження того, що військова частина А4875, у якій проходить службу позивач, входить до складу бригади (в/ч А4741) та на підтвердження того, що саме командир військової частини А4741 є командиром військової частини, який має право видавати накази по стройовій частині щодо позивача, у розумінні Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України;

- докази на підтвердження одержання Військовою частиною А4741 рапорту позивача від 05.01.2024 року (або письмові пояснення з цього приводу, за відсутності таких доказів);

- інші наявні документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі.

Установити відповідачу строк на подання до суду витребуваних доказів - п'ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали.

Усі відповідні заяви, клопотання та докази сторони по справі мають направити через підсистему "Електронний суд" Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або на електронну адресу адміністративного суду: inbox@adm.dn.court.gov.ua (з використанням електронного цифрового підпису).

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив протягом п'яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву, а відповідач має право подати до суду заперечення протягом п'яти днів з дня отримання відповіді на відзив. До відповіді на відзив та заперечень застосовуються правила, встановлені частинами 2-4 статті 162 КАС України.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному вебпорталі Судової влади України в мережі інтернет за вебадресою: http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570/.

Ухвала складена та підписана 30 січня 2024 року.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту підписання. 

 

З повним текстом судових рішень, постановлених судом в адміністративній справі, можна ознайомитись шляхом звернення до ресурсу Єдиного державного реєстру судових рішень (http://www.reyestr.court.gov.ua/), а копії на паперових носіях – отримати в канцелярії Донецького окружного адміністративного суду.