flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СПРАВА № 200/6909/23

12 лютого 2024, 11:28

СПРАВА № 200/6909/23

 

ОГОЛОШЕННЯ

 

Позивач:

Циб Володимир Вікторович

 

Відповідач:

Військова частина А0536

 

Суть справи:

про визнання протиправним щодо не розгляду рапорту про звільнення

 

 

Донецький окружний адміністративний суд (суддя Аканов О.О., ухвала  про

визнання протиправною бездіяльності щодо не розгляду рапорту Циб Володимира Вікторовича про звільнення з військової служби у зв’язку з досягненням граничного віку перебування на військовій службі;

зобов`язання розглянути рапорт у встановлений законом строк,-

  від  06 лютого 2024 року)

 

 

 У Х В А Л И В:

 

Залучити в якості другого відповідача військову частину А1314 (місцезнаходження: 49006, Дніпропетровська область, м.Дніпро, Красногвардійський район, ВУЛИЦЯ ЧИЧЕРІНА, будинок 42, код ЄДРПОУ 08314614) до участі у справі.

 

Розгляд справи почати спочатку.

 

ПОВТОРНО зобов’язати військову частину А0536 надати до суду:

- письмові пояснення щодо заявленого позову.

 

ПОВТОРНО СУД          РОЗ"ЯСНЮЄ       КОМАНДИРУ       військової    частини А0536, що у разі невиконання процесуальних обов’язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу суд, може застосувати заходи процесуального примусу шляхом постановлення ухвали про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Запропонувати                   Міністерству                   оборони                   України                   здійснити  контроль  по виконанню вимог ухвали суду.

 

Копію ухвали додатково надіслати до Міністерства оборони України (admou@post.mil.gov.ua).

 

Ухвалу додатково надіслати до  військової  частини  А1314  (ok_shid@post.mil.gov.ua).

 

Встановити військовій частині А1314 п'ятнадцятиденний строк з дня вручення відповідачу даної ухвали про відкриття провадження у справі для подання відзиву на позовну заяву, який повинен бути складений та поданий за правилами, встановленими            статтею 162 КАС України, або заяви про визнання позову.

У разі подання відзиву на позов до нього необхідно додати докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Неподання суб’єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Роз’яснити учасникам справи, що відповідно до вимог статті 94 КАС України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Звернути увагу учасників справи на те, що режим роботи суду, на період воєнного стану, передбачає направлення всіх процесуальних документів через особистий кабінет в підсистемі “Електронний суд”. У разі неможливості користування підсистемою “Електронний суд” процесуальні документи необхідно надсилати на офіційну електронну адресу суду: inbox@adm.dn.court.gov.ua (з обов’язковим підписанням всіх документів кваліфікованим електронним підписом).

Роз`яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням:http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

З урахуванням положень статті 3 Конституції України про те, що людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю – рекомендувати у випадку загрози життю, здоров’ю та безпеці учасників справи (їх представників) подавати до суду заяви про розгляд справи в їхній відсутності за наявними матеріалами.

Направлення даної ухвали здійснювати шляхом електронного листування на електронні адреси учасників справи.

Копію ухвали суду надіслати учасникам справи (їх представникам).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.    

 

 

           Суддя                                                                                     О.О. Аканов

 

 

 

З повним текстом судових рішень, постановлених судом в адміністративній справі, можна ознайомитись шляхом звернення до ресурсу Єдиного державного реєстру судових рішень (http://www.reyestr.court.gov.ua/), а копії на паперових носіях – отримати в канцелярії Донецького окружного адміністративного суду.