flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СПРАВА №  200/1596/24

03 квітня 2024, 10:44

СПРАВА №  200/1596/24

 

ОГОЛОШЕННЯ

 

Позивач:

Гордіюк Надія Михайлівна

 

Відповідач:

Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

 

Суть справи:

про визнання протиправним та зобов'язання вчинити певні дії

 

 

Донецький окружний адміністративний суд (суддя Голошивець І.О., ухвала  про відкриття провадження            від   22 березня 2024 року)

 

 

 У Х В А Л И В:

 

Відкрити провадження у справі за адміністративним позовом Гордіюк Надії Михайлівни до Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про визнання протиправною бездіяльність та зобов’язання вчинити певні дії.

 Справа буде розглядатись одноособово суддею Голошивцем І.О. в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

 Встановити відповідачу строк протягом п'ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі, для надання на адресу Донецького окружного адміністративного суду: відзиву на позовну заяву, належним чином завіреної повної копії пенсійної справи Гордіюк Надії Михайлівни 09.04.1963 року народження, РНОКПП: 2310917222 з моменту первинного призначення пенсії з 27.09.2010 року; письмові пояснення з приводу не виплати позивачу грошової допомоги, яка не підлягає оподаткуванню, у розмірі її десяти місячних пенсій станом на день її призначення, відповідно до приписів п.7.1 Прикінцевих положень Закону України №1058-ІV від 09.07.2003 “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

 Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються: 1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи (частини 3, 4 статті 162 КАС України).

 Неподання суб’єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

 Позивач має право подати до суду відповідь на відзив протягом п’яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву, а відповідач - заперечення протягом п’яти днів з дня отримання відповіді на відзив. До відповіді на відзив та заперечень застосовуються правила, встановлені частинами другою - четвертою статті 162 КАС України. 

 Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет (веб-адреса сторінки: http://court.gov.ua/).

 Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту постановлення. 

 

           

 

З повним текстом судових рішень, постановлених судом в адміністративній справі, можна ознайомитись шляхом звернення до ресурсу Єдиного державного реєстру судових рішень (http://www.reyestr.court.gov.ua/), а копії на паперових носіях – отримати в канцелярії Донецького окружного адміністративного суду.

 

  02.04.24