flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СПРАВА № 200/1675/24

16 квітня 2024, 09:32

СПРАВА № 200/1675/24

 

ОГОЛОШЕННЯ

 

Позивач:

Білойван Ніна Іванівна

 

Відповідач:

Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

 

Суть справи:

про визнання протиправним та зобов'язання вчинити певні дії

 

 

Донецький окружний адміністративний суд (суддя Волгіна Н.П., ухвала  про відкриття провадження у справі  від  15 квітня 2024 року)

 

 

 У Х В А Л И В:

 

  1. Прийняти до свого провадження позовну заяву Білойван Ніни Іванівни до Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві   про визнання протиправним та скасування рішення та зобов’язання вчинити певні дії та відкрити провадження у справі.
  2. Призначити розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).
  3. Справа буде розглядатись одноособовим складом суду.
  4. Запропонувати відповідачам надати суду протягом п`ятнадцяти днів після отримання даної ухвали відзив на позовну заяву та докази на підтвердження зазначеного у відзиві.
  5. Зобов’язати   Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області надати суду протягом десяти днів після отримання даної ухвали:

- копію рішення № 930060802168 від 22 лютого 2024 року про відмову позивачу у переході з пенсії за вислугою років на пенсію за віком відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”;

- копію заяви позивача про призначення пенсії від 14 лютого 2024 року та доданих до неї документів;

- копію повідомлення позивачу про необхідність надання додаткових документів;

- пояснення з приводу періодів роботи позивача, які не включені до її страхового та пільгового стажу із наданням пояснень з приводу підстав такого не включення;

-   витяг з електронної бази Пенсійного фонду ІКІС ПФУ: підсистеми призначення та виплати пенсії та виписку із розрахунком загального страхового стажу та пільгового стажу позивача (Форма РС-право) станом на час звернення позивача із заявою про призначення пенсії за віком від 14 лютого 2024 року;

- довідку форми ОК-5 (індивідуальні відомості про застраховану особу з реєстру застрахованих осіб);

- доказ направлення відзиву та доданих до нього документів позивачу.

  1. Зобов’язати   Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві надати суду протягом десяти днів після отримання даної ухвали:

- копію пенсійної справи позивача;

- доказ направлення відзиву та доданих до нього документів позивачу.

  1. Роз`яснити відповідачам, що неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову, а неподання витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин, залежно від того, яке ці докази мають значення, - може матиме своїм наслідком визнання судом обставини, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмову у її визнанні.
  2. Роз`яснити учасникам справи, що сторони мають процесуальні права та обов`язки, визначені у ст.ст.  44, 47 Кодексу адміністративного судочинства України.
  3. Ухвала набирає законної сили з дати її підписання та оскарженню не підлягає
  4. Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет (веб-адреса сторінки://court.gov.ua/).
  5. Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

 

З повним текстом судових рішень, постановлених судом в адміністративній справі, можна ознайомитись шляхом звернення до ресурсу Єдиного державного реєстру судових рішень (http://www.reyestr.court.gov.ua/), а копії на паперових носіях – отримати в канцелярії Донецького окружного адміністративного суду.