flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СПРАВА № 200/2562/24

02 травня 2024, 13:18

СПРАВА № 200/2562/24

 

ОГОЛОШЕННЯ

 

Позивач:

Мартиненко Тимофій Миколайович

 

Відповідач:

Головне управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області

 

Суть справи:

про визнання протиправним та зобов'язання вчинити певні дії,скасувати рішення

 

 

Донецький окружний адміністративний суд (суддя Голубова Л.Б., ухвала    про відкриття провадження в адміністративній справі  від  01 травня 2024 року)

 

 

 У Х В А Л И В:

 

Відкрити провадження у справі за адміністративним позовом Мартиненка Тимофія Миколайовича до Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов’язання вчинити певні дії.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) в строки встановлені ст. 258 КАС України.

Зобов’язати відповідача надати:

- належним чином завірений пакет документів, який надавався Мартиненком Тимофієм Миколайовичем (РНОКПП 2508208539) при зверненні із заявою від 19.10.2023 року про призначення пенсії за віком на пільгових умовах.

Учасники справи надсилають документи, що стосуються розгляду судових справ через особистий кабінет в системі “Електронний суд”, а у разі неможливості надсилання через систему “Електронний суд” електронною поштою на е-mail: inbox@adm.dn.court.gov.ua.

Встановити відповідачам 15 (п'ятнадцятиденний) строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідачі мають право надіслати суду відзив на позовну заяву через особистий кабінет в системі “Електронний суд”, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 162 КАС України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).

Відповідно до ч. 4 ст. 159 КАС України, неподання суб'єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Встановити позивачу п'ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив через особистий кабінет в системі “Електронний суд” або електронною поштою на е-mail: inbox@adm.dn.court.gov.ua, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачам п'ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення через особистий кабінет в системі “Електронний суд”, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

 

 

                    Суддя                                                                                                                                                                   Л.Б. Голубова

 

 

З повним текстом судових рішень, постановлених судом в адміністративній справі, можна ознайомитись шляхом звернення до ресурсу Єдиного державного реєстру судових рішень (http://www.reyestr.court.gov.ua/), а копії на паперових носіях – отримати в канцелярії Донецького окружного адміністративного суду.