flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СПРАВА № 200/3725/24

20 червня 2024, 12:23

СПРАВА № 200/3725/24

 

ОГОЛОШЕННЯ

 

Позивач:

Головне управління ДПС  в Донецькій області

 

Відповідач:

Абраменко Віта Андріївна

 

Суть справи:

про стягнення з платника податків податкового боргу у розмірі 11919,44 грн

 

 

Донецький окружний адміністративний суд (суддя Кравченко Т.О., ухвала  про прийняття позовної заяви та відкриття провадження в адміністративній справі

  від  19 червня 2024 року)

 

 

 У Х В А Л И В:

 

 Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі № 200/3725/24 за позовом Державної податкової служби України до Абраменко Віти Андріївни  про стягнення з платника податків податного боргу.

  1. Розглядати справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.
  2. Справа розглядатиметься Донецьким окружним адміністративним судом у складі судді Кравченко Т.О. одноособово.
  3. Витребувати у позивача такі докази:

- картку платника податків Абрамової В.А. за платежем 18010700 Земельний податок з фізичних осіб, сформовану за період з 01 січня 2022 року по 30 червня 2024 року;

- докази повного або часткового погашення відповідачем заборгованості, стягнення якої є предметом спору, (якщо такий факт мав місце).

Зобов’язати позивача надати (надіслати) суду витребувані докази засобами електронного зв’язку через підсистему ЄСІТС “Електронний суд” в п’ятнадцятиденний строк з дня вручення йому цієї ухвали.

Повідомити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов’язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п’яти днів з дня вручення ухвали.

  1. Повідомити учасників справи, що за клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи може проводитися в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач – не пізніше п’яти днів з дня отримання відзиву.
  2. Встановити відповідачу п’ятнадцятиденний строк з дня отримання цієї ухвали для подання до суду відзиву на позовну заяву та доказів, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу. Відзив має бути складений та поданий з дотриманням правил, встановлених ст. 162 КАС.
  3. Встановити позивачу п’ятиденний строк з дня отримання відзиву на позовну заяву для подання до суду відповіді на відзив та документів, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів відповідачу. Відповідь на відзив має бути складена і подана з дотриманням правил, встановлених ст. 163, ч. ч. 2-4 ст. 162 КАС.
  4. Встановити відповідачу п’ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання до суду заперечення та документів, що підтверджують надіслання (надання) заперечення і доданих до нього доказів позивачу. Заперечення має бути складено та подано з дотриманням правил, встановлених ст. 164, ч. ч. 2-4 ст. 162 КАС.
  5. Роз’яснити учасникам справи, що сторони мають процесуальні права та обов’язки, визначені у ст. ст. 44, 47 КАС.
  6. Повідомити учасників справи, що інформацію по справі вони можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою: http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.
  7. Копію ухвали направити учасникам справи.
  8. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.  

 

 

З повним текстом судових рішень, постановлених судом в адміністративній справі, можна ознайомитись шляхом звернення до ресурсу Єдиного державного реєстру судових рішень (http://www.reyestr.court.gov.ua/), а копії на паперових носіях – отримати в канцелярії Донецького окружного адміністративного суду.