flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі №200/9225/20-а

07 жовтня 2020, 13:06

Завантажити

Донецький окружний адміністративний суд 

 

УХВАЛА

 про повернення заяви

                                                                                                                                                     

07 жовтня 2020 року                                                                                      справа № 200/9225/20-а

м. Слов'янськ, вул. Добровольського,1

 

     Суддя Донецького окружного адміністративного суду Смагар С.В., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання адвоката Барановського Олександра Віталійовича про відкладення розгляду справи за позовом кандидата на посаду Мангушського селищного голови Маріупольського району Аврамова Анатолія Костянтиновича (РНОКПП 1975300352, 87455, Донецька область, Мангушський район, с. Урзуф, вул. Набережна, буд. 21А)

     до Мангушської селищної територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області (ЄДРПОУ 43789509, 87400, Мангушський район, смт. Мангуш, пр-т. Миру, 72)

    третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Караберов Володимир Ілліч (РНОКПП 2319902394, 87454, Донецька область, Мангушський район, с. Юр’ївка, вул. Набережна, буд. 93) 

    про скасування рішення від 2 жовтня 2020 року № 1, зобов’язання вчинити певні дії

 

ВСТАНОВИВ:

      Кандидат на посаду Мангушського селищного голови Маріупольського району Донецької області Аврамов Анатолій Костянтинович звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Мангушської селищної територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області щодо скасування рішення Мангушської селищної територіальної виборчої комісії Маріупольського району Донецької області від 2 жовтня 2020 року № 1 “Про скасування реєстрації Караберова Володимира Ілліча кандидатом на посаду Мангушського селищного голови Маріупольського району Донецької області, висунутого шляхом самовисування, у зв’язку з виниклими обставинами”, зобов’язання Мангушську селищну територіальну виборчу комісію Маріупольського району Донецької області в день набрання законної сили рішенням суду прийняти рішення про скасування реєстрації Караберова Володимира Ілліча кандидатом на посаду Мангушського селищного голови Маріупольського району Донецької області, висунутого шляхом самовисування.

     Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 6 жовтня 2020 року суд прийняв до розгляду позовну заяву позивача, залучив Караберова Володимира Ілліча (РНОКПП 2319902394, 87454, Донецька область, Мангушський район, с. Юр’ївка, вул. Набережна, буд. 93) у якості третьої особи по справі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, частково задовольнивши клопотання позивача про невідкладний розгляд справи, призначив судове засідання на 7 жовтня 2020 року, встановив відповідачу строк до 7 жовтня 2020 року для подання відзиву на позовну заяву, зобов`язав відповідача надати, зокрема, заяву Караберова Володимира Ілліча про реєстрацію його як кандидата на посаду Мангушського селищного голови Маріупольського району Донецької області та додані додатки до неї, а також документи (рішення, протоколи, тощо) на  підтвердження такої реєстрації, запропонував третій особі по справі в строк до 7 жовтня 2020 року подати письмові пояснення по суті позовної заяви позивача та заявлених позовних вимог та одночасно зобов’язав надати суду в строк до 7 жовтня 2020 року посвідчення кандидата на посаду Мангушського селищного голови Маріупольського району Донецької області.

     7 жовтня 2020 року на офіційну електронну скриньку суду надійшло клопотання адвоката Барановського Олександра Віталійовича про відкладення розгляду даної адміністративної справи у зв’язку з неможливістю вчасно прибути у судове засідання, що призначене на 7 жовтня 2020 року о 8 год. 00 хв., третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Караберову Володимиру Івановичу у зв’язку із його знаходженням у м. Києві, а також у зв’язку із відсутністю технічної можливості надати будь-які пояснення щодо предмету позову по цій справі до 7 жовтня 2020 року до 8 год. 00 хв. 

Відповідно до ч. 1 ст. 279 Кодексу адміністративного судочинства України (далі – КАС України) особа, яка відповідно до закону про вибори зареєстрована як уповноважений представник або довірена особа кандидата, діє як представник відповідного кандидата у справах, пов’язаних з виборчим процесом, без додаткового уповноваження.

Згідно ч. 2 ст. 279 Кодексу адміністративного судочинства України особа, яка відповідно до закону про вибори чи референдум зареєстрована як уповноважена особа (представник) партії (блоку), місцевої організації партії, ініціативної групи референдуму, діє як представник відповідної партії (блоку), місцевої організації партії, ініціативної групи референдуму у справах, пов’язаних з виборчим процесом чи процесом референдуму, без додаткового уповноваження.

     Відповідно до ч. 1 ст. 279 Кодексу адміністративного судочинства України документом, що підтверджує повноваження представників, визначених частинами першою і другою цієї статті, є відповідне посвідчення, видане в порядку, встановленому законом про вибори чи референдум.

    Як вбачається із отриманого судом вищевказаного клопотання, воно підписано адвокатом третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача – Караберова Володимира Ілліча, Барановським Олександром Віталійовичем, при цьому документи, які б підтверджували повноваження представника третьої особи (який є кандидатом на посаду селищного голови) в розумінні статті 279 КАС України, до клопотання не надані. 

     Відповідно до частини 2 статті 47 КАС України якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

    Суд зазначає, що надіслане суду клопотання підписано особою, повноваження якої не підтвердженні належним чином, тому суд доходить до висновку щодо повернення клопотання адвоката Барановського Олександра Віталійовича про відкладення розгляду справи без розгляду.

    Керуючись пунктом 2 частини, статтями 47, 167, 181, 205, 243, 248, 256, 279 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

 

УХВАЛИВ:

  1. Повернути без розгляду клопотання адвоката Барановського Олександра Віталійовича про відкладення розгляду справи в адміністративній справі № 200/9225/20-а.
  2. Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку за правилами, встановленими частиною 2 статті 278 Кодексу адміністративного судочинства України до суду апеляційної інстанції у дводенний строк з дня її проголошення, а на судові рішення, ухвалені до дня голосування, - не пізніш як за чотири години до початку голосування.
  3. Ухвала постановлена у нарадчій кімнаті та її повний текст складений та підписаний 7 жовтня 2020 року.

 

Суддя                                                                                                                               С.В. Смагар