flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі №200/9450/20-а

09 жовтня 2020, 18:11

Завантажити скановану копію

 

Україна

  Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

  про відкриття провадження в адміністративній справі

 

 

           09 жовтня 2020 р.                                                Справа №200/9450/20-а 

 

            приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

  Суддя Донецького окружного адміністративного суду Христофоров А.Б., розглянувши матеріали позовної заяви Донецької обласної організації політичної партії “За майбутнє” (місцезнаходження: вул. Центральна, 51/1, м. Волноваха, Донецька область, 85700) до Покровської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області (місцезнаходження: вул. Поштова, буд. 13, м. Покровськ, Донецька область, 85300) про визнання протиправними та скасування рішень, зобов’язання вчинити певні дії, -

 

В С Т А Н О В И В:

 

09 жовтня 2020 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Донецької обласної організації політичної партії “За майбутнє” до Покровської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області, в якому позивач просить суд:

1) визнати протиправною та скасувати Постанову Покровської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області № 54 від 05 жовтня 2020 року про виключення Сєдаш Олександра Миколайовича, Марчеладзе Гелу Отаровича, Філь Дмитра Дмитровича, Чорногор Вікторію Юріївну, Юрченко Романа Анатолійовича, Двадцятник Олену Георгіївну зі списків кандидатів в депутати Покровської міської ради Покровського району Донецької області від Донецької обласної організації політичної партії “За майбутнє” на підставі особисто поданих заяв про згоду балотуватися кандидатом в єдиному багатомандатному окрузі та територіальних округах з виборів депутатів Покровської міської ради від Донецької обласної організації політичної партії “За майбутнє”;

2) визнати протиправною та скасувати Постанову Покровської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області № 55 від 05 жовтня 2020 року в частині кількості зареєстрованих кандидатів у депутати Покровської міської ради Покровського району Донецької області від Донецької обласної організації політичної партії “За майбутнє”;

3) Зобов'язати Покровську міську територіальну виборчу комісію Покровського району Донецької області зареєструвати кандидатів у депутати Покровської міської ради Покровського району Донецької області Марчеладзе Гелу Отаровича, Філь Дмитра Дмитровича, Чорногор Вікторію Юріївну, Юрченко Романа Анатолійовича, Двадцятник Олену Георгіївну, Сєдаш Олександра Миколайовича висунутих Донецькою обласною організацією політичної партії “За майбутнє” без врахування поданих ними заяв про відкликання заяв про згоду балотуватися.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161,172, 273, 276 КАС України, підлягає розгляду судом за правилами адміністративного судочинства, подана з дотриманням правил підсудності. Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, визначених КАС України судом не встановлено.

У позовні заяві позивачем заявлене клопотання про витребування доказів, а саме про витребування у відповідача: оригіналів наданих Донецькою обласною організацією політичної партії “За майбутнє” заяви про реєстрацію кандидатів у депутати та доданої до неї документи.

Відповідно до частини 1 ст. 80 КАС України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно із ч. 3 ст. 80 КАС України, про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Дослідивши наявні в матеріалах справи письмові докази, з урахуванням положень ст. 80 КАС України, суд, для з’ясування всіх обставин у справі, а також повного та всебічного її розгляду, вважає за необхідне задовольнити клопотання відповідача, та витребувати у відповідача: оригінали наданих Донецькою обласною організацією політичної партії “За майбутнє” заяви про реєстрацію кандидатів у депутати: Сєдаш Олександра Миколайовича, Марчеладзе Гелу Отаровича, Філь Дмитра Дмитровича, Чорногор Вікторію Юріївну, Юрченко Романа Анатолійовича, та Двадцятник Олену Георгіївну, та додані до них документи.

Крім того, з урахуванням положень ч. 4 ст. 9 КАС України, відносно права суду на виявлення та витребування доказів з власної ініціативи, суд, для з’ясування всіх обставин у справі, а також повного та всебічного її розгляду, вважає за необхідне витребувати у відповідача: заяви Сєдаш Олександра Миколайовича, Марчеладзе Гелу Отаровича, Філь Дмитра Дмитровича, Чорногор Вікторії Юріївни, Юрченко Романа Анатолійовича, та Двадцятник Олени Георгіївни про відкликання згоди балотуватися кандидатом; докази отримання заяв Сєдаш Олександра Миколайовича, Марчеладзе Гелу Отаровича, Філь Дмитра Дмитровича, Чорногор Вікторії Юріївни, Юрченко Романа Анатолійовича, та Двадцятник Олени Георгіївни про відкликання згоди балотуватися кандидатом (реєстр вхідної кореспонденції, тощо) та докази повідомлення організації партії про отримання таких заяв.

Керуючись ст.ст. 160, 161, 171, 273, 276 Кодексу адміністративного судочинства України, -

 

У Х В А Л И В:

 

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Донецької обласної організації політичної партії “За майбутнє” (місцезнаходження: вул. Центральна, 51/1, м. Волноваха, Донецька область, 85700) до Покровської міської територіальної виборчої комісії Покровського району Донецької області (місцезнаходження: вул. Поштова, буд. 13, м. Покровськ, Донецька область, 85300) про визнання протиправними та скасування рішень, зобов’язання вчинити певні дії.

Розгляд справи проводити колегіально у складі трьох суддів.

Розгляд справи проводити за правилами Глави 11 Розділу ІІ “Розгляд окремих категорій термінових адміністративних справ” КАС України.

Справу призначити до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 10 жовтня 2020 року на 12 год. 00 хв. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов’янськ, вул. Добровольського, 1.

Позивачу надати документи на підтвердження повноважень представника згідно ст. ст. 59, 60 КАС України (за необхідністю); оригінали (для огляду) всіх документів, копії яких приєднані до позовної заяви.

Відповідачу надати документи на підтвердження повноважень представника згідно ст. ст. 59, 60 КАС України та документ, що підтверджує його особу (копії до справи та оригінали для огляду).

Відповідачу у строк до 10 год. 00 хв. 10 жовтня 2020 року, представити суду:

- оригінали наданих Донецькою обласною організацією політичної партії “За майбутнє” заяви про реєстрацію кандидатів у депутати: Сєдаш Олександра Миколайовича, Марчеладзе Гелу Отаровича, Філь Дмитра Дмитровича, Чорногор Вікторії Юріївни, Юрченко Романа Анатолійовича, та Двадцятник Олени Георгіївни, та додані до них документи;

- заяви Сєдаш Олександра Миколайовича, Марчеладзе Гелу Отаровича, Філь Дмитра Дмитровича, Чорногор Вікторії Юріївни, Юрченко Романа Анатолійовича, та Двадцятник Олени Георгіївни про відкликання згоди балотуватися кандидатом;

- докази отримання заяв Сєдаш Олександра Миколайовича, Марчеладзе Гелу Отаровича, Філь Дмитра Дмитровича, Чорногор Вікторії Юріївни, Юрченко Романа Анатолійовича, та Двадцятник Олени Георгіївни про відкликання згоди балотуватися кандидатом (реєстр вхідної кореспонденції, тощо) та докази повідомлення організації партії про отримання таких заяв.

- всі матеріали на підставі яких було прийнято оскаржувані постанови від 05 жовтня 2020 року № 54; №55.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву до 10 год. 00 хв. 10 жовтня 2020 року.

Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються: 1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи (частини 3, 4 статті 162 КАС України).

Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Електронні докази подаються в оригіналі або в електронній копії, засвідченій електронним цифровим підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України “Про електронний цифровий підпис” (ч. 2 ст. 94, ч. 2 ст. 99 КАС України).

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, яка розглядатиметься за наступною сторінкою в мережі Інтернет http://adm.dn.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню.  

 

 

Суддя                                                                                А.Б. Христофоров