flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі №200/9867/20-а

23 жовтня 2020, 19:03

завантажити

23 жовтня 2020 р.                                                Справа №200/9867/20-а 

 

приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

  Донецький окружний адміністративний суд у складі судді Куденкова К.О., перевіривши матеріали адміністративного позову кандидата на посаду Курахівського міського голови на перші місцеві вибори депутатів Курахівської міської ради та міського голови від партії «Опозиційна платформа за життя» Расщупкіна Андрія Володимировича (85612, Донецька область, м. Курахове, вул. Салія, буд. 9) до кандидата на посаду Курахівського міського голови на перші місцеві вибори депутатів Курахівської міської ради та міського голови Падуна Романа Олексійовича (85611, Донецька область, п. Дальній, вул. Южна, буд. 2) про визнання протиправними дії, -

 

У С Т А Н О В И В:

 

23 жовтня 2020 року кандидат на посаду Курахівського міського голови на перші місцеві вибори депутатів Курахівської міської ради та міського голови від партії «Опозиційна платформа за життя» Расщупкін Андрій Володимирович звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до кандидата на посаду Курахівського міського голови на перші місцеві вибори депутатів Курахівської міської ради та міського голови Падуна Романа Олексійовича, в якому просить:

- визнати протиправними дії кандидата на посаду Курахівського міського голови на перші місцеві вибори депутатів Курахівської міської ради та міського голови Падуна Романа Олексійовича щодо розміщення агітаційних банерів у приміщенні Комунального культурно-освітнього закладу «Курахівського міського центру культури і дозвілля» та використання для цього приміщення комунальної власності розташованого за адресою: України, 85612, Донецька область, Мар’їнський район, м. Курахове, проспект Запорізький, буд. 2;

- визнати протиправними дії кандидата на посаду Курахівського міського голови на перші місцеві вибори депутатів Курахівської міської ради та міського голови Падуна Романа Олексійовича щодо розклеювання листівок по м. Курахове Донецької області з поздоровленнями громадян з днем міста Курахове на яких зазначено «Роман Падун городской голова, с днем города Курахово», а також листівок по смт. Курахівка Донецької області з поздоровленнями до дня шахтаря на яких зазначено «Вітаю! З днем шахтаря» «Роман Падун», а також залучення підлеглих осіб для роботи, пов’язаної з проведенням передвиборної агітації, а саме директора Комунального культурно-освітнього закладу «Курахівського міського центру культури і дозвілля» та працівників ЖКГ.

Обґрунтовуючи позов кандидат на посаду Курахівського міського голови на перші місцеві вибори депутатів Курахівської міської ради та міського голови від партії «Опозиційна платформа за життя» Расщупкін Андрій Володимирович посилається на порушення відповідачем правил здійснення передвиборчої агітації.

За наслідками з’ясування визначених ч. 1 ст. 171 КАС України питань, суд дійшов висновку про відсутність підстав для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі.

Ця справа має бути розглянута за правилами розгляду окремих категорій термінових адміністративних справ, передбачених розділом 2 глави 11 КАС України.

Частиною 4 ст. 9 КАС України передбачено, що суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з’ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

За приписами ч. 4 ст. 77 КАС України встановлено, що докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

На підставі наведеного, суд вважає за необхідне запропонувати сторонам надати докази, які мають значення для повного та всебічного дослідження обставин у справі.

Керуючись ст. ст. 9, 77, 33, 171, 248, 256, 268 – 270, 273 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, - 

 

У Х В А Л И В:

 

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи проводити за правилами розгляду окремих категорій термінових адміністративних справ, передбачених розділом 2 глави 11 КАС України.

Адміністративна справа буде розглядатися і вирішуватися колегією у складі трьох суддів.

Призначити судове засідання на 24 жовтня 2020 року о 18 год. 00 хв. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов’янськ, вул. Добровольського, 1.

Запропонувати кандидату на посаду Курахівського міського голови на перші місцеві вибори депутатів Курахівської міської ради та міського голови від партії «Опозиційна платформа за життя» Расщупкіну Андрію Володимировичу до 12 год. 00 хв. 24 жовтня 2020 року надати до суду: докази, відомості і додаткові пояснення щодо дати, часу та місця здійснення кандидатом на посаду Курахівського міського голови на перші місцеві вибори депутатів Курахівської міської ради та міського голови Падуном Романом Олексійовичем: - агітації шляхом розміщення агітаційних банерів у приміщенні  Комунального культурно-освітнього закладу «Курахівського міського центру культури і дозвілля» розташованого за адресою: України, 85612, Донецька область, Мар’їнський район, м. Курахове, проспект Запорізький, буд. 2; - агітації шляхом расклеяних листівок по м. Курахове Донецької області з поздоровленнями городян з днем міста Курахове на яких зазначено «Роман Падун городской голова, с днем города Курахово», та листівок по смт. Курахівка Донецької області з поздоровленням дня шахтаря на яких зазначено «Вітаю! З днем шахтаря» «Роман Падун» використавши для цього кошти Курахівської місцевої ради; - а також залучення під час наведених дій підлеглих осіб, а саме директора директора Комунального культурно-освітнього закладу «Курахівського міського центру культури і дозвілля» та працівників ЖКГ.

Запропонувати кандидату на посаду Курахівського міського голови на перші місцеві вибори депутатів Курахівської міської ради та міського голови Падуну Роману Олексійовичу до 12 год. 00 хв. 24 жовтня 2020 року надати до суду: докази, відомості і додаткові пояснення щодо дати, часу та місця здійснення кандидатом на посаду Курахівського міського голови на перші місцеві вибори депутатів Курахівської міської ради та міського голови Падуном Романом Олексійовичем: - агітації шляхом розміщення агітаційних банерів у приміщенні  Комунального культурно-освітнього закладу «Курахівського міського центру культури і дозвілля» розташованого за адресою: України, 85612, Донецька область, Мар’їнський район, м. Курахове, проспект Запорізький, буд. 2; - агітації шляхом расклеяних листівок по м. Курахове Донецької області з поздоровленнями городян з днем міста Курахове на яких зазначено «Роман Падун городской голова, с днем города Курахово», та листівок по смт. Курахівка Донецької області з поздоровленням дня шахтаря на яких зазначено «Вітаю! З днем шахтаря» «Роман Падун» використавши для цього кошти Курахівської місцевої ради; - а також залучення під час наведених дій підлеглих осіб, а саме директора директора Комунального культурно-освітнього закладу «Курахівського міського центру культури і дозвілля» та працівників ЖКГ.

Установити відповідачу строк для подання відзиву до 12 год. 00 хв. 24 жовтня 2020 року на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову.

Одночасно з надісланням відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

 

 

 

Суддя                                                                                 К.О. Куденков