flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала по справі № 200/9325/19-а

25 липня 2019, 11:33

Завантажити скановану копію

Україна

  Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

  про відкриття провадження в адміністративній справі

 

 

           25 липня 2019 р.                                                   Справа №200/9325/19-а 

 

            приміщення суду за адресою:  84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського,  1

 

 

  Суддя Донецького окружного адміністративного суду Шинкарьова І.В., розглянувши матеріали позовної заяви кандидата в народні депутати України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Погодіна Олега Васильовича до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу №52, третя особа Дільнична виборча комісія з виборів народних депутатів України звичайної виборчої дільниці №140733 одномандатного виборчого округу №52 про визнання дій протиправними та визнання недійсними результатів голосування на виборчій дільниці №140733 в межах одномандатного округу №52 на позачергових виборах народних депутатів України 21.07.2019 року, -

 

В С Т А Н О В И В :

 

Позивач, кандидат в народні депутати України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Погодін Олег Васильович звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовною заявою до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу №52, третя особа Дільнична виборча комісія з виборів народних депутатів України звичайної виборчої дільниці №140733 одномандатного виборчого округу №52, про визнання дій відповідача щодо прийняття виборчих документів від дільничної виборчої комісії з виборів народних депутатів України звичайної виборчої дільниці №140733 одномандатного виборчого округу №52 та врахування відомостей протоколів про підрахунок голосів на виборчій дільниці №140733 у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу та одномандатному окрузі при встановленні підсумків голосування в межах одномандатного виборчого округу №52 протиправними, визнання недійсними результатів голосування на виборчій дільниці №140733 в межах одномандатного округу №52 на позачергових виборах народних депутатів України 21.07.2019 року.

Відповідно до витягу з протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 25 липня 2019 року о 09:05 год. головуючим суддею визначено Шинкарьову І.В.

Позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та належні повноваження.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статті 160-161, 273, 276 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України).

Дану позовну заяву належить розглядати за правилами адміністративного судочинства та її подано з дотриманням правил підсудності.

Позовну заяву подано у строк, встановлений статтею 273 КАС України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження за позовною заявою, встановлені КАС України, відсутні.

Керуючись статтями 152-154, 171, 268-270, 273, 276 Кодексу адміністративного судочинства України, -

 

У Х В А Л И В:

 

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом кандидата в народні депутати України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року Погодіна Олега Васильовича до Окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу №52, третя особа Дільнична виборча комісія з виборів народних депутатів України звичайної виборчої дільниці №140733 одномандатного виборчого округу №52 про визнання дій відповідача щодо прийняття виборчих документів від дільничної виборчої комісії з виборів народних депутатів України звичайної виборчої дільниці №140733 одномандатного виборчого округу №52 та врахування відомостей протоколів про підрахунок голосів на виборчій дільниці №140733 у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу та одномандатному окрузі при встановленні підсумків голосування в межах одномандатного виборчого округу №52 протиправними, визнання недійсними результатів голосування на виборчій дільниці №140733 в межах одномандатного округу №52 на позачергових виборах народних депутатів України 21.07.2019 року.

Розгляд справи здійснювати колегією суддів Донецького окружного адміністративного суду за правилами Глави 11 Розділу 2 “Розгляд окремих категорій термінових адміністративних справ” КАС України.

Призначити судове засідання у справі на 26 липня 2019 року о 12 годині 30 хвилин в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Добровольського, 1.

Зобов'язати позивача надати:

- оригінали всіх документів, копії яких приєднані до позовної заяви (для огляду);

- оригінал та належним чином засвідчену копію документу, що підтверджує особу позивача (паспорт громадянина України тощо (для огляду));

- докази на підтвердження обставин, викладених у позові.

Зобов'язати відповідача надати:

- оригінали документів на підставі яких діє відповідач для огляду в судовому засіданні та їх належним чином завірені копії для залучення до матеріалів справи;

- відзив на позовну заяву та докази на підтвердження обставин, викладених у відзиві на позовну заяву;

- повноваження на представника, що підтверджує його право на введення справи в суді, із зазначенням права на вчинення від імені довірителя усіх процесуальних дії, які може вчиняти представник.

Встановити відповідачу строк до 25 липня 2019 року до 18:00 години для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам   ст. 162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду).

Запропонувати третій особі надати пояснення на позовну заяву до 25 липня 2019 року до 18:00 години.

Роз’яснити учасникам справи, що відповідно до вимог статті 94 КАС України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Повідомити сторонам, що веб-адресою сторінки в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, є   http://court.gov.ua/fair/sud0570.

Копію даної ухвали направити учасникам справи. Відповідачу та третій особі направити також копію позовної заяви та доданих до неї матеріалів.

Ухвала суду набирає законної сили в строк і в порядку, передбаченому    КАС України. Відповідно до пункту 5 частини першої статті 294 КАС України в апеляційному порядку може бути оскаржена ухвала про відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності.  

 

 

Суддя                                                                                 І.В. Шинкарьова